charovna2017

обновена 10:58 AM EET, Mar 16, 2018

Новини

Новини

7 разследвания за безстопанственост след проверката на болниците

7 разследвания за безстопанственост след проверката на болниците

/КРОСС/ Започват 7 разследвания за безстопанственост след проверката на болниците, съобщи на брифинг Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, която обобщи резултатите от направена проверка на финансовото състояние на болнични заведения, предаде „Фокус". Окончателният доклад за състоянието на всички болнични заведения на страната ще бъде оповестени от Министерство на здравеопазването до края на месец март.

Съвместната проверка на Прокуратурата, МВР и Министерство на здравеопазването започна през месец декември 2017 г. във всички общински и държавни болници в страната, които получават средства от НЗОК. Тогава на пресконференция здравният министър Кирил Ананиев уточни, че целта е да се анализира дали ефективно се изразходват публичните средства за лечение на българските граждани, а проверките ще засегнат всички болници.

По думите му целта е да се намери източването на пари, а на проверка ще бъдат подложени всички договори на държавните болници с частни болници, както и с представители на извънболничната помощ. От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че проблемът е налице в случаите, в които на територията на общинско или държавно лечебни заведение функционира частна болница, която осъществява идентични, а не различни дейности.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Шестокласник прати съученик в болница заради шега

Шестокласник прати съученик в болница заради шега

/КРОСС/ Неволно отравяне със спирт за горене вкара за кратко шестокласник в болница. Инцидентът станал в едно от междучасията след час по физическо. Приятел и съученик на 13-годишно момче сипал малко спирт на шега във водата му, преде "Дарик".

След часа по физическо, детето пило вода, но не забелязало допълнителния примес. След няколко учебни часа обаче се почувствал зле и погледът му се премрежил, затова и отишъл до училищната сестра.

Директорът на СУ "Сава Доброплодни" Албена Иванова разказва, че с него са били и останалите съученици и приятелят, който му скроил "шегата". Те разказали истината на сестрата и тя незабавно уведомила директорката и педагогическия съвет.

Заедно с родителите на детето, то било заведено в болницата. Там е било посетено и от родителите на виновния съученик. След като му е направена промивка, бил оставен два дни за наблюдение.

Децата отново са на училище заедно. Директорката Албена Иванова е категорична, че не става дума за агресия. Децата са част от приятелска компания и няма конфликт помежду им. Касае се за нелепа шега, която за щастие няма сериозни последствия.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Стълб падна върху две деца в Пазарджик

Стълб падна върху две деца в Пазарджик

/КРОСС/ Електрически стълб от уличното осветление е паднал върху две деца - брат и сестра, докато си играели в една от кварталните обществени градинки в Пазарджик. Инцидентът е станал вчера около 17.00 ч., предаде "Дарик".

Металното съоръжение изненадващо се стоварило върху децата, които по чудо не са тежко пострадали. Спасило ги това, че 10-годишното момиче чуло страховитото скърцане на металното съоръжение, преди да се прекърши и да падне към земята.

Детето вдигнало ръце и се опитало да спаси братчето си, но успяло само да омекоти удара. Сестричката е с натъртвания и зачервявания по ръцете, а момченцето - с охлузни рани по челото.

На място веднага е повикана полиция, отзовал се е и екип пожарникари. Малко по-късно пристигнали електротехници, за да спрат захранването.

Отговорната за този тип електрически стълбове фирма вероятно ще бъде наказана с акт. Те са зле поддържани и корозирали, но не са взети навреме мерки за обезопасяването им. Разпоредена е и проверка за състоянието на всички останали електрически стълбове от уличното осветление.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Българска стюардеса загина в Уганда

Българска стюардеса загина в Уганда

/КРОСС/ Българска стюардеса загина на международното летище в столицата на Уганда. Това става ясно от съобщение в Туитър, където е публикувана и снимка от инцидента, информира БГНЕС.

По неофициална информация българката е изпаднала от самолет на пистата.

Става дума за Боинг 777 на авиокомпания "Емирейтс", който е бил паркиран на международното летище "Ентебе". Стюардесата е била прехвърлена по спешност в болницата "Кисуби", където е починала от тежките наранявания след падането.

Гражданската авиация на Уганда съобщи, че инцидентът е станал вчера на международното летище в страната.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Пловдивската прокуратура: Мъжът е убил жена си и се е самоубил в Кючук Париж

Пловдивската прокуратура: Мъжът е убил жена си и се е самоубил в Кючук Париж

/КРОСС/ В Окръжна прокуратура - Пловдив се води досъдебно производство за извършено в кв. Кючук Париж убийство на 29-годишна жена, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин и настъпила впоследствие смърт на извършителя - съжителстващият с нея на семейни начала мъж на 32 години.

Станаха ясни и обстоятелства около тежкото престъпление. 
Преди обяд вчера братът на 32-годишния мъж получил позвъняване на мобилния си телефон от жената, с която нападателят съжителствал, но не могъл да отговори на обаждането. Впоследствие опитал неколкократно да се свърже с нея по телефона, но тя не отговорила на повикванията. Опитал да се свърже и с брат си, но той също не отговорил.

Поради това, около 15,30 часа, той отишъл до апартамента, който брат му обитавал заедно с 29-годишната жена и 13-месечната им дъщеря. Опитал да отключи входната врата, но установил, че от вътрешната страна на бравата е поставен ключ. От вътрешността на апартамента се чувал детски плач.

Той веднага потърсил ключар и такъв пристигнал пред апартамента, като установил тройно заключване на входната врата на жилището, но успял да я отключи, въпреки поставения от вътрешната страна на вратата ключ. При отваряне на входната врата, ключарят и братът видели труп на човек в стаята, разположена срещу вратата. Братът се ориентирал по плача на детето къде се намира то и го взел. Двамата излезли от апартамента.

В 16,08 часа ключарят подал сигнал в дежурната на І РУ при ОД на МВР - Пловдив, а в 16,10 ч. - и на телефон 112.

Незабавно след получаване на сигнала, е бил сформиран екип от разследващи от ОД на МВР - Пловдив, който посетил мястото на инцидента. Прозорците и балконските врати на апартамента били затворени. Жената била намерена лежаща по гръб с порезна рана на шията и защитни порезни рани по ръцете. Мъжът лежал по лице, като в дясната си ръка държал голям кухненски нож, забит в шията му. Пристигналият екип на спешна помощ констатирал настъпване смъртта на мъжа и жената.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Били са назначени съдебно-медицински, биологична, дактилоскопна и химически експертизи. Детето на починалите се намира при близките им.

Разследването по случая продължава.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

На 25 март се въвежда лятното часово време

 

 

На 25 март, в 3 часа през нощта, се въвежда лятното часово време, информира институтът по метрология. Часовниците ще бъдат преместени с един час напред.

На 28 октомври ще стане връщането към астрономическото време в 4 часа през нощта. Тогава часовниците ще бъдат върнати един час назад. /faktor.bg

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Извинителните бележки за децата ще са без пари от 1 юли

 

 

Медицинските бележки за извиняване на отсъствията на учениците отново стават безплатни. Информацията вече няма да се попълва от лекарите, а ще се отразява автоматично на амбулаторния лист.

Родителите са недоволни от таксата за извинителна бележка не защото е скъпо, а защото не е справедливо. Старите бележки ще бъдат заменени от отрязък от амбулаторния лист. Общопрактикуващите лекари обаче смятат писането на извинителни бележки за допълнително административна работа и израз на това, че трудът им не се уважава.

Здравното министерство разработва софтуер, с който информацията да се отразява автоматично в амбулаторния лист. Министерството ще се опита да въведе новата организация от средата на годината. Така според ведомството няма да се налага родителите да плащат. Дотогава джипитата ще имат право да взимат такса.

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Задържаха мъж за блудство с 8-годишно дете в София

Задържаха мъж за блудство с 8-годишно дете в София

/КРОСС/ Софийска районна прокуратура задържа 64-годишен мъж за блудствени действия с 8-годишно дете. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Димитър Радославов, на 13 март 2018 г. около 19.00 часа в София, ж.к. „Връбница 2", на етажна площадка на кооперацията, в която живеел, е извършил блудствени действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст - 8 годишната И.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на Радославов за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 16 март 2018 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Продължава разследването на смъртта на младо семейство в Пловдив

Продължава разследването на смъртта на младо семейство в Пловдив

/КРОСС/ Телата на млади съпрузи, бяха открити с прободни рани вчера в семейния им апартамент в пловдивския квартал „Кючук Париж".

По първоначална информация става въпрос за убийство и самоубийство, но не се знае кой първи е посегнал.

Разследването продължава, днес ще бъде направен втори оглед, очакват се и данните от аутопсията.

В апартамента е било и 1-годишното дете на двамата съпрузи. Той е плакало през нощта и цял ден, но съседите не посмели да проверят защо. Бебето е настанено при роднини.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Задържаха трима, държали в съучастие с цел разпространение кокаин, амфетамини и марихуана

beleznici16

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа трима обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества в съучастие – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК. В ареста са 40-годишният Мартин Е., по-известен като Стрелеца, синът му – 21-годишният Мартин Е. и 40-годишният Светослав П., по прякор Фантата. Срещу тях прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда, а именно задържане под стража.
До установяването и предварителното задържане на тримата обвиняеми се стигна след проведената завчера специализирана операция на ОД на МВР във Варна срещу разпространението на наркотици в морския град. При нея са били задържани 11 души, сред които и 3 жени.
При провеждане на процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство били претърсени жилища на пет адреса във Варна, както и автомобили, използвани от обвиняемите лица, които имали активна роля в разпространението на наркотици. В три от претърсените имоти и един автомобил са намерени и иззети близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана.
Иззети при операцията са и електронни везни, над 4000 лева и 1000 евро и 17 мобилни телефона само от тримата обвиняеми.
Мартин Стрелеца е осъждан като участник в организирана престъпна група за извършване на различни престъпления в големия процес през 2009 г., когато Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 24 лица. 19 от тях сключиха споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от съда. Един от тях е бил и Мартин Стрелеца, който тогава признал вината си за участие в организираната престъпна група и приел наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.
Работата по доказването на престъпната дейност на тримата наркоразпространители продължава.

Апелативна прокуратура – Варна

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Тройно убийство в Канада - убиха българка и двете ѝ деца

 

 

Българска гражданка и двете ѝ деца са убити в Канада, съобщи Нова.

Тройното убийство е станало в дома на жертвите в провинция Онтарио.

Убитата българска е с инициали Кр. П. При нападението са загинали и 13-годишната дъщеря и 15-догишният син на жената.

Установено е, че жената имала и още една дъщеря, която обаче към момента на убийството не е била вкъщи, а на шофьорски курс.

Властите в Онтарио вече са задържали 29-годишен мъж за тройното убийство. Заподозреният се казва Кори Фен. Той имал връзка с българката, която била разделена с бащата на децата.

По думите на близък до жертвата човек българката се е опитвала да се раздели с 29-годишния мъж, защото връзката им не вървяла. Източникът не изключва заподозреният да е извършил убийството под въздействието на наркотици.

Разследването по случая продължава. /news.bg

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Българи спасиха моряци от потъващ кораб в Мексиканския залив

Българи спасиха моряци от потъващ кораб в Мексиканския залив

/КРОСС/ Българи спасиха екипаж на потъващ кораб в Мексиканския залив. Моряците от моторен кораб "Средна гора" на Параходство "Български морски флот" получили сигнал за бедствие от мексиканския снабдителен кораб Leigh River в 9.00 часа местно време, информира Нова телевизия.

От компанията съобщават, че първоначално мексиканският съд искал провлачване заради авария в главния двигател, но машинното отделение започнало да се пълни с вода. Дали сигнал за тревога, включително със запален факел.

Въпреки тежките метеорологични условия започнала спешна спасителна операция и 8-членният екипаж на потъващия кораб бил прехвърлен на борда на "Средна гора". Няма ранени хора.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Облачно време в петък

 

 

Днес започналото от запад увеличение на облачността постепенно ще обхване цялата страна. На места в Западна България ще превали слаб дъжд. Такава е прогнозата на времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава „Фокус“ .

Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд в Източна България ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, по морския бряг между 11° и 17°, в София около 15°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и ще продължи да се понижава. Над Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но постепенно през деня облачността ще се увеличи. Ще духа югозападен вятър, който през деня ще се усили. Максималните температури ще са между 11° и 17°, вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, над 2000 метра сняг. Ще духа слаб до умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Евростат: България е лидер по смъртност в ЕС

Евростат: България е лидер по смъртност в ЕС

/КРОСС/ България е на първо място по смъртност в ЕС, показва последният сравнителен анализ на Евростат между страните членки.

У нас са регистрирани най-много смъртни случаи на 100 хил. души население през 2015 година, която е взета като база за съпоставката.

В България умират 1660 на 100 хил. души, при среден показател за ЕС от 1036 на 100 хил.

През 2015 г. в ЕС са починали малко над 5,2 млн. души, като 2 млн. от тези смъртни случаи (38%) са настъпили при хора на възраст между 70 и 85 години, докато почти една четвърт (24%) от всички смъртни случаи, засягат хора на възраст под 70 години.

Най-ниска смъртност в държавите членки на ЕС е регистрирана във Франция - 859 смъртни случаи на 100 хил. жители, Испания (873), Италия (901), Швеция (927) и Люксембург - 930 на 100 хил. души.

В противоположния край на скалата, освен България, по най-висока смъртност се нареждат Румъния - 1530 случая на 100 хил., Унгария (1500), Литва (1490), Хърватия (1430) и Словакия (1390 смъртни случая на 100 хил. души население).

Според данните на нашия Национален статистически институт (НСИ) по различни причини през 2015 г. у нас са починали 110 117 души, като най-висок дял смъртни случаи е регистриран от болести на сърцето - над 70 хил.

Втора причина за смърт у нас са били раковите заболявания (17 хил.), а трето място е за болестите на дихателната система (близо 4500).

Най-висока е била смъртността в областите Видин (23 на сто) и Монтана (22 на сто), а най-ниска в София-град и Кърджали - по 12%, както и във Варна - 13 на сто.

Заедно с това през последните няколко години у нас намалява и броят на ражданията - през 2014 г. те са малко над 68 хил., през 2015 г. - 66 хил. и през 2016 г. - 65 хил.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Увеличават се жертвите на катастрофи заради заспиване зад волана

Днес+

 

За последните 8 години загиналите заради заспиване на шофьора са 5392, а ранените - 69 015 души. За 2010 година броят на ранените е бил 8080 души. За 2016 година те са 9374. 
Това съобщиха от пациентската организация "Заедно с теб", които се позоваха на данни на МВР. Статистиката бе предоставена по време на пресконференция на тема: "Да заспиш зад волана - сънливостта като симптом на обструктивната сънна апнея и други нарушения на съня".

За периода от 2010 до 2014 година, катастрофите, предизвикани на автомагистрали, се увеличават от 131 на 198. През 2017 година те стигат до 301. Или това е 230% увеличение за последните 8 години, посочи Пенка Георгиева.

Увеличен е и броят на катастрофите, станали на общинските пътища - през 2010 г. те са 281, през 2014 - 261 и през 2017 - 381 катастрофи.

Пенка Георгиева заяви, че обструктивната сънна апнея е сериозно заболяване, което оказва влияние директно върху качеството на живот. То се характеризира с периодично намаляване или намаляване или спиране на въздуха през носа или устата по време на сън.

Във връзка с това пациентската организация организира националната инициатива от 22 март - месец на безплатни здравни и юридически консултации на пациенти, пострадали при катастрофи, предизвикани от заспиване зад волана.

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

НСИ: 37,3% от доходите си харчим за храна

 

 

37,3% от доходите си харчим за храна. Това е най-голямото перо в бюджета на българите. Най-много сме пазарували хляб и тестени изделия (88 килограма), месни продукти (45,6 кг), алкохолни напитки (27,3 литра), зеленчуци (70 кг), плодове (49 кг) и т.н. 

Следват битовите разходи - за тях отиват 17,3% от парите.

Това показва справка на Националния статистически институт. Тя може да бъде разгледана тук. Данните са за 2016 година. Изготвени са по повод на Световния ден на правата на потребителя, който празнуваме днес. У нас той се отбелязва за 25 път. 

В данните ще видим и транспорта, който поглъща 8,3%, следва и здравеопазването с 6,7 процента.

За свободно време, култура и почивка отделяме 5,8% от средствата си, за съобщения - 5,4%, за алкохол и цигари - 5,2%, за други стоки и услуги - 5,1%, за жилищно обзавеждане и поддържане на дома - 4,5%.

На последно място в разходите са дрехите и обувките, за които харчим 4,4 процента.

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Край на бюрокрацията в Търговския регистър, всичко става електронно

Днес+

 

Прекратява се дългия и утежняващ процес на бюрокрация при ползването на Търговския регистър, всичко ще е електронно, предаде репортер на БГНЕС.

Заявяването и получаването на справки вече няма да се осъществява по добре познатия на всички дълъг, утежняващ и бюрократичен процес, защото Търговският регистър ще бъде надграден и усъвършенстван, като подаването и получаваното на справки вече ще бъде по електронен път.

Търговският регистър ще бъде интегриран с платформата за обмен на данни между Търговските регистри в ЕС, като ще бъдат създадени 8 трансгранични услуги, които ще се реализират и съхраняват в централната база данни. Към Търговския регистър ще бъдат вградени регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, имотния регистър, но и централния регистър на особените залози, към който ще бъдат създадени допълнителни 32 електронни услуги към съществуващите до момента 29 такива. За тази цел ще бъде създадена, разбира се, и единна входна точка така, че максимално да бъде улеснено ползването на цялата тази информационна база от данни при търсенето и получаването на конкретна информация от гражданите и бизнеса.

Общата цел на проекта е свързана с подобряването на административното обслужване, тъй като ще се увеличи броят на услугите, предоставяни по електронен път за субектите, които ще подлежат на регистрация в електронния регистър на неправителствените организации (НПО) и централния регистър за особените залози.

Надявам се, че ще има такава свързаност и гражданите няма да си губят времето в търсене на исканите от тях услуги, съобщи Десислава Ахладова, заместник-министър на правосъдието.

От внедрените подобрения в софтуера на Агенцията по вписванията ще могат да се възползват всички търговци, които оперират, както на територията на страната ни, така и в рамките на Европейския съюз. Чрез развитието и усъвършенстването на информационната система на Търговския регистър и въвеждането на нови електронни услуги за бизнеса се цели значителното редуциране на документооборота на хартия. Наред с това, чрез електронизирането на услугите, които са предоставяни на бизнеса, ще се съкрати и времето за административно обслужване, а това ще доведе и до подобряването на условията за развиване на бизнеса в страната. Това пък от своята страна, ще стимулира икономическия растеж и заетостта в страната.

Нововъведенията ще подобрят и взаимодействието между Агенцията по вписванията и останалите държавни ведомства. Така на компаниите ще им се налага все по-рядко да изискват издаването на определени типове документи, тъй като те ще бъдат теглени по служебен път между ведомствата.

Осигурена е и свързаност между Търговския и Имотния регистър, каквато не съществуваше до настоящия момент.

Успешното приключване на този проект е пряко свързано с изпълнението на Стратегията на Правителството за развитие на електронното управление, което води и до намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса.

Обща стойност на проекта е в размер на 1 999 415.78 лева, като трябва да бъде изпълнен по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приоритетни проекти в изпълнение на пътната карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България за периода 2016-2020 г.“ с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, която е съфинансирана в размер на 8% от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. /БГНЕС

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Променлива облачност на места с превалявания

 

 

Днес облачността над страната ще е променлива, по-честа значителна. На места, главно в Южна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над Дунавската равнина. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 12° и 17°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за март. Това съобщи за "Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието облачността ще предимно значителна и на много места ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 11° и 16°, вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

В планините ще е предимно облачно, на много места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени в превантивен ремонт на 580 км от републиканската пътна мрежа

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени в превантивен ремонт на 580 км от републиканската пътна мрежа

/КРОСС/ Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018-та година за превантивни ремонти на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това съобщи днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова.

Тя участва в организирания от Българска браншова камара „Пътища" семинар на тема „Превантивно поддържане - проектиране и технологии". Важно е този ресурс да бъде използван по ефективен начин и очаквам практическата дискусия да подпомогне правилното изпълнение на тези цели, коментира още тя.

Крумова посочи, че със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" от днес се прекратява работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Пътноподдържащите фирми, обаче, остават в готовност да реагират при необходимост до приключване на зимния сезон. В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, заяви регионалният заместник-министър.

Предвидено е увеличаване на гаранционните срокове като един възможен стимул за отговорно отношение към изпълнението на обектите. По този начин ограниченият публичен ресурс, с който разполагаме, ще бъде влаган максимално ефективно, обясни Крумова.

Тя призова за отговорност при изпълнението на пътни проекти и приветства инициативата на Българска браншова камара „Пътища" като възможност диалогът между бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде подобрен.

Форумът е първият от поредица технически семинари, които камарата ще организира от тази година, и е насочен към обмен на добри практики и повишаване качеството на дейностите на фирмите от пътния бранш. В мероприятието участва и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

Земетресение с магнитуд 4,7 е регистрирано в района на Вранча

Земетресение с магнитуд 4,7 е регистрирано в района на Вранча

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер е регистрирано в румънския централен район Вранча, показва справка на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Трусът е регистриран в 10:24 часа местно време (съвпада с българското) на 148 км. северно от Букурещ и на 48 км. западно от град Фокшани на дълбочина от 140 км.

Няма данни за жертви и разрушения.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Новини

14°C

Targovishte

Rain

Humidity: 89%

Wind: 11.27 km/h

 • 18 Mar 2018 21°C 7°C
 • 19 Mar 2018 11°C 6°C