charovna2017

обновена 1:59 PM EEST, May 27, 2017

Започна строежът на новите къщи в Хитрино

  • Публикувано в Новини

Започна строежът на новите къщи в Хитрино

/КРОСС/ Започна строежът на първите нови къщи в Хитрино. Това стана на официална церемония за първата копка, която се състоя днес (19 май). Гост беше и лично премиерът Бойко Борисов.

Както е известно трагедията от края на миналата година цистерна от влак избухна на гарата в шуменското село и уби 7 души, а над 40 къщи бяха напълно или частично разрушение.

Днес обаче започна строителството на първите десет нови къщи, които ще бъдат дарение от Камарата на строителите. За още 14 пък предстои да бъдат изготвени проекти, като тяхното построяване ще бъде осигурено от държавата.

В началото на церемонията по първа копка молитва отправи районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов. Той посочи, че жителите на Хитрино са доказали, че са добри и отговорни хора и са останали сплотени в тежкото време, без да се делят по религия. Присъстващите на церемонията бяха приветствани от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той пожела успех на хората, които ще изградят домовете и на добър час на строителите.

„Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България", пък обяви Борисов.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил пък даде обещание, че при възстановяването на селото ще следва желанието на премиера то да стане „кукла" и допълни, че Хитрино ще бъде модел за пример как населено място се възстановява след бедствие.

18°C

Targovishte

Showers

Humidity: 53%

Wind: 28.97 km/h

  • 28 May 2017 20°C 11°C
  • 29 May 2017 22°C 11°C