обновена 2:13 PM EEST, May 26, 2023

Борисов за проектокабинета „Денков-Габриел“: Това не е коалиция, това е отговорност

  • Публикувано в Новини

Това не се нарича коалиция, това се нарича отговорност.

Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и в същото време със 100% еднакви програми. Това каза Бойко Борисов пред журналисти за правителството на ротационен принцип с втория мандат.

"Ако се загърби егото, както направихме аз, Кирил Петков и Христо Иванов, ще преодолеем хаоса и кризата", допълни той.

От думите му стана ясно, че правителството се прави от Мария Габриел и академик Николай Денков. Както и преговорите се водят изцяло от нея. "Дали сме на Мария Габриел 100% от правата да направи такъв кабинет, да направи компромиси, но да има редовно правителство", каза той."Споразумението се сключва пред очите на народа. Минаха две години в хаос, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, бедност - без ред от План за възстановяване, без инвестиции. Всъщност това, което откриха за две години е това, което ние направихме", категорично заяви Борисов.

Бойко Борисов поздрави лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Припомняме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са готови да излъчат премиери от двете формации на ротационен принцип. Това стана ясно по време на съвместна пресконференция на двете коалиции.Този формат не е коалиция, напротив - той е създаден именно защото не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Коалицията щеше да е много по-лесна, ако си имахме доверие, но ние, както казах и преди, си нямаме. И защото си нямаме, трябва да влезем в тази сложна конструкция на сменяне на министър-председател след 9 месеца. Това написа във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

Dariknews