обновена 2:13 PM EEST, May 26, 2023

Борисов влезе на разпит в СГП, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха да го подкрепят

  • Публикувано в Новини

/КРОСС/ Десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред сградата на прокуратурата на ул. "Черковна" в София,

за да подкрепят Бойко Борисов. Днес лидерът на ГЕРБ е призован за разпит от две прокуратури в един и същи час - в Софийската градска прокуратурата по т.нар. дело "Барселонагейт" и във Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба. За призовките съобщи самият Борисов на брифинг в понеделник.

„В бързината са ми изпратили две призовки по едно и също време. На 2 различни места в един и същи ден! Казвам го, за да се шегувам, но това е факт. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „Не се е явил, трябва да арестуват" или как. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи?", каза тогава Борисов.

Сред част от присъстващите са и повечето депутати от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Лъчезар Иванов, Младен Маринов, Деница Сачева, Тома Биков, Румен Христов, Петър Николов, Костадин Ангелов, Делян Добрев, Даниел Александров, Христо Гаджев, Николай Нанков, Красен Кралев, Александър Ненков и други.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна с джип на НСО, с който директно влезе в паркинга и не се появи пред журналистите и пред събралата се тълпа.