обновена 8:02 AM EEST, Sep 23, 2023

БСП подкрепя независим кандидат за кмет на Търговище

369597417 344326284592990 950880524702153388 n

БСП подкрепи с пълно единодушие независимия кандидат за кмет на Търговище Радослав Бойчев.

В събота на заседание на общинската партийна конференция бе обсъдена актуалната политическа обстановка, прие се доклад на общинските съветници от квотата на БСП за привършващия им мандат и се проведе дискусия по номинациите, направени от основните партийни организации за кандидати за кмет на община, кметове на населени места и общински съветници, съобщават от БСП - Търговище.


На конференцията присъстваха депутатът от областта Йорданка Георгиева и Борислав Гуцанов - народен представител и организационен секретар на БСП.

След проведените разисквания, делегатите единодушно гласуваха партийната организация да подкрепи независимата кандидатура за кмет на община Търговище на Радослав Бойчев - издигната от Инициативен комитет.

Бойчев е завършил няколко висши образования в направление сигурност и администрация, има богат професионален опит и в момента отговаря за сигурността и кадрите в голяма частна компания, поясняват от партията.

С подкрепата на кандидатурата на Радослав Бойчев ще се опитаме да привлечем гласовете в център и център ляво и всички хора, които милеят за развитието на Търговище. Идеята за широко обединение в посока ляво - център, бе оценена като единствената възможна алтернатива за консолидиране на местния вот и предлагаща работещи решения и промяна в местното статукво - за едно не просто красиво Търговище, но и за администрация, работеща активно и прозрачно в услуга на гражданите си и осигуряване на перспективи за местната общност, с които да стимулираме и задържаме търговищенци да остават и да се развиват тук. При настоящата критична обстановка - както на национално, така и на международно ниво - най-логично и обществено полезно за местната общност е да се търсят обединителни каузи, стратегии и лица, а не разделителни линии, категорични са социалистите.


Ние вярваме, че със силните и доказани кандидати от нашата листа и Радослав Бойчев като обединителна фигура, ще успеем да дадем на търговищенци истинска алтернатива за по-добро настояще и бъдеще тук, заявиха от БСП - Търговище.

Снимка: БСП Търговище