обновена 8:02 AM EEST, Sep 23, 2023

След БСП и "Възраждане" обяви подкрепата си за независимия кандидат за кмет Радослав Бойчев

371950333 3066521476814982 531503806960968459 n

След като в края на миналата седмица от БСП – Търговище обявиха, че в предстоящите местни избори през октомври ще подкрепят независимия кандидат за кмет Радослав Бойчев, вчера и от ПП "Възраждане" излязоха с публично изявление, че застават зад неговата кандидатура.

В мотивите си те посочват на първо място „високия обществен авторитет и отлична професионална експертиза на г-н Бойчев”. Отбелязват също: „Взимайки под внимание близките идеологични нагласи на нашите симпатизанти и тези на БСП, решихме да не поставяме разделителни линии, а да дадем възможност на местната общност за една силна и реалистична обединителна кандидатура, която да даде шанс на хората за истинска промяна в Търговище!“.

 

Кой е Радослав Бойчев?

Възпитаник е на Техникума по икономическа информатика „Джон Атанасов” – Търговище.

След средното си образование завършва няколко висши в сферата на сигурността: Първо завършва специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" в Академия на МВР, след което придобива магистърска степен по "Национална сигурност", а в момента продължава обучението си по втора магистърска програма – "Логистика" - във Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ - Варна.

Работил е в МВР – с опит като оперативен служител в ГД БОП, но след години успешна практика напуска, демотивиран от силния политически натиск в системата. Насочва се към работа в частния сектор и в момента работи като експерт по сигурността и човешките ресурси в голяма компания, подпомагайки ги във вземане на решения и отговорностите, които следват.

Започва пътя си в политиката като областен координатор и основател на местната структура на ИТН в Търговище, вярвайки в енергията за промяна на тогавашните антиправителствени протести и борбата на ИТН за реализация на исканията от референдума.

През 2021 г. е избран за народен представител в 46-то Народно събрание от 28 МИР - Търговище. Несъгласен с водената от ръководството на ИТН национална политика, разминаваща се от предизборните позиции, Бойчев се оттегля от ИТН и активната политическа дейност.

От тогава не е поемал ангажименти към други политически сили, въпреки многократните предложения от различни партии.

Сега - две години по-късно - с надежда за промяна, за повече принципност и прозрачност в местното управление, за повече перспективи пред младите и сигурно бъдеще за всички, Радослав Бойчев се включва в надпреварата за кмет на Община Търговище.

Семеен, с две деца.

Източник: Пресцентър Инициативен комитет