charovna2017

обновена 12:17 PM EEST, Jul 18, 2018

Антоново

Антоново

Изграждат многофункционална спортна площадка в град Антоново

a 07151

Сто хиляди лева ще бъдат инвестирани за изграждане на многофункционална спортна площадка за колективни спортове в град Антоново.

Изграждането на новата спортна площадка е част от програмата на общинската администрация за развитие и утвърждаване на различни видове спорт сред младите хора, обясни кметът Хайредин Мехмедов и поясни за строителството на спортното съоръжение:

"Площадката ще бъде на общински терен, на главната улица в града, на площ от около 500 квадратни метра, ще разполага с осветление за нощни мачове по футбол, волейбол и баскетбол".

БНР

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Спасиха 50 дка смесена гора от пожар в Антоновско

pojar suhi trevi

На 7.02.2018 г. служители на РС ПБЗН-Антоново са погасили без преки материални загуби пожар в сухи треви, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън в землището на с. Поройно, община Антоново. Благодарение на своевременната им професионална намеса от огъня е спасена намираща се в близост 50 декара смесена гора.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Откраднаха крава в Антоновско

kravi selo

В 10 ч. на 26.06.2018 г. в Полицейски участък-Антоново е получен сигнал, че за времето от 20 ч. на 25.06.2018 г. до 10 ч. на 26.06.2018 г. неизвестен извършител е извършил кражба на свободно пусната на паша в землището на с. Крушолак крава – собственост на 51-годишен мъж от същото село. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Незаконна сеч в Антоновско

durva ogrev1117На 2.02.2018 г. около 15 ч. при извършена проверка от служители на РУ-Омуртаг в парцел от общинския горски фонд в местността „Кара Орман“ в землището на с. Изворово, община Антоново, е установено, че неизвестен извършител е извършил незаконна сеч на около 40 пространствени кубични метра широколистна дървесина извън указания в позволителното дървесен вид.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Санират кметството в Антоново

a 07152

Близо 1 милион лева ще бъдат инвестирани за саниране на сградата на общинската администрация в град Антоново, където се предоставят публични услуги за жителите на над петдесетте населени места в региона.

Проектът предвижда разходите за отопление на сградата да намалеят с 40 %, а икономисаните средства ще бъдат използвани за други обществено-полезни дейности. Това разказа кметът на община Антоново Хайредин Мехмедов.

"Предвиждат се дейности за саниране, за да се постигне енергийна ефективност и да се снижат разходите за поддръжка на сградата и отоплението, което досега изискваше сериозни средства. В проектната документация са включени подмяната на сегашната ел. инсталация и други ремонтни работи, за да отговаря сградата на общинската администрация на съвременните изисквания, посочи той.

Радио Шумен

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Разкриха извършителя на палеж на 100 бали сено в антоновско село

beleznici22На 1.02.2018 г. след проведени в РУ-Омуртаг оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен извършителят на палеж на около 100 бали сено, складирани в двора на къща в с. Стойново, община Антоново – собственост на 56-годишна жена от селото.

Деянието е извършено на  31.01.2018 г. около 20,10 ч.

Извършител е 23-годишният К.А. от същото село. Той е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 330 от Наказателния кодекс.

След изтичане срока на 24-часовото задържане спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Антоново бе домакин на областния кръг на ученическото състезание на МПО“Млад огнеборец“

pbzn 140518

И в тазгодишното издание на надпреварата отново се наложиха момчетата от ОУ „Н.Й. Вапцаров“-Попово

В гр. Антоново бе проведено областното състезание на младежките противопожарни отряди/МПО/ „Млад огнеборец“. Организатор на традиционната спортна инициатива в национален мащаб е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР. Състезанието на МПО „Млад огнеборец” протече в две дисциплини: „Бойно разгръщане на 75-метрова състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.
В областния му етап участваха четири отбора – на основно училище“Н.Й. Вапцаров“ в гр. Попово с инструктор мл. инсп. Павлин Пеев от РСПБЗН-Попово, на СУ „Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище с инструктор ст. инсп. Ангел Ангелов от РДПБЗН-Търговище, на основно училище „Академик Даки Йорданов“ в гр. Омуртаг с инструктор мл. инсп. Мирослав Миланов от РСПБЗН-Омуртаг, и домакините от „СУ Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Антоново с инструктор мл. инсп. Иван Димитров от РСПБЗН-Антоново. По време на състезанието младите огнеборци демонстрираха сериозни познания за правилните действия по ликвидиране последствията от различни инциденти и бедствия, висок дух, добра физическа подготовка и отлични умения за работа в екип. За оспорвания характер на надпреварата свидетелствува и фактът, че в отделните състезателни дисциплини имаше различни отбори-победители.
В дисциплината „Бойно разгръщане“ се наложи отборът на гр. Попово с 952 т., пред този на гр. Търговище – с 910 т., и отбора-домакин от гр. Антоново с 901 т. Само на две точки от третия останаха момчетата от ОУ“Даки Йорданов“-Омуртаг. В щафетното бягане с препятствия победата спечелиха момчетата от гр. Търговище с 93 т., а само на точка след тях останаха връстниците им от гр. Попово. Трети се класираха младите огнеборци от гр. Омуртаг с 81 т.
Победител в крайното комплексно класиране, както и в предишни години, отново стана отборът на ОУ „Л. Каравелов“-Попово, с 1044 т. Второто място зае отборът на СУ „Проф. Никола Маринов“-Търговище, с 1003 т. а трети са момчетата от МПО „Млад огнеборец“ в ОУ „Акад. Даки Йорданов“-Омуртаг. Младите огнеборци от гр. Попово ще представят област Търговище в националния етап на ученическите състезания на МПО“Млад огнеборец“.
Състезанието уважиха с присъствието си кметът на община Антоново Хайредин Мехмедов и директорът на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов. Участниците в него получиха купи, медали и грамоти, осигурени от община Антоново, както и предметни награди, осигурени от базирани на територията на областта фирми.
През учебната 2017/2018 г. в училищата на област Търговище функционират 8 младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец“, в които децата придобиват знания и опит за справяне с критични ситуации и ликвидиране на пожари в начален етап.


ПРЕСЦЕНТЪР НА РДПБЗН-ТЪРГОВИЩЕ

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Гасиха пожар в къща в антоновско село

pojarnikari tg15Служители на РСПБЗН-Антоново са реагирали на получен на 30.01.2018 г. в 12,02 ч. сигнал за възникнал пожар в стая на втория етаж на къща в с. Шишковица, община Антоново, причинен от неправилно ползване на отоплителен уред.

В резултат на инцидента са унищожени 25 кв. м покривна конструкция, дрехи, хранителни продукти, и са опушени 150 кв. м стени.

При възникване на пожара в къщата не е имало хора. Погасен е с два противопожарни автомобила, като са използвани 6 000 л вода.

По-голямата част от сградата е спасена от огъня.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Двама пребиха съселянин в антоновско село

burza pomosht trg

На 10.05.2018 г. около 16,40 ч. пред заведение в центъра на с. Изворово, община Антоново, е възникнал скандал между трима души от селото – 31-годишната А.Д. и 27-годишния Х.И., от една страна, и 30-годишния Б.М. – от друга.

Впоследствие скандалът е прераснал в побой, в резултат на който първите двама са нанесли множество удари с ръце и с крака, както и със стик за билярд, в областта на главата и тялото на опонента си.

Вследствие на това 30-годишният мъж е бил откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - гр. Търговище, и след извършен му там преглед е освободен за домашно лечение.

А.Д. и Х.И. са задържани в РУ-Омуртаг за срок до 24 ч. на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР за извършени от тях непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Камери ще пазят хората в Антоново

a 07151

Камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Антоново. За превенция на кражби и пътнотранспортни произшествия от общинския бюджет са отделени 15 000 лв.

„Още през пролетта ще бъде изградена системата", обяви за Радио Шумен кметът Хайредин Мехмедов.

Предвиждат се ремонти на западната част на булеварда и южните улици „Арсо Овчаров" и „Никола Новков“, където за първи път ще бъдат изградени тротоари.

Най-голямата инвестиция от около 900 000 лв., която предвижда бюджетът, е ремонтът на читалището „Христо Ботев -1921" в Антоново. Дейностите включват поправка на покрива, поставяне на изолация и обновяване на читалищния салон.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Удостоиха европейската шампионка по бокс Мелис Йонузова с медала на Община Антоново

31351430 223612028393208 2359608457797042176 o

Кметът на Антоново на Хайредин Мехмедов награди европейската шампионка по бокс Мелис Йонузова по повод активната й спортна дейност и постигнатите върхови резултати. За това информират от местната администрация.


Вчера на заседание на Общинския съвет градоначалникът официално награди с медала на Община Антоново, грамота и парична премия европейската шампионка от село Моравка.


Кметът поздрави и Фикрет Ереджебов, треньор на женския национален отбор по бокс, като пожела и в бъдеще многократни триумфи и завоювани титли.

Припомняме, че Meлиc Йoнyзoвa cпeчeли eвpoпeйcĸaтa титлa в ĸaтeгopия дo 69 ĸг oт пъpвeнcтвoтo нa Cтapия ĸoнтинeнт пo бoĸc зa мъжe и жeни дo 22 г. в Pyмъния. 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Областният управител бе официален гост на празника на гр.Антоново

1701181

Областният управител Митко Стайков уважи двойния празник на гр.Антоново.

На 17 януари в Антоново, освен празника на града, се отбелязва и Денят на религиозната толерантност. 

Тържествата в Антоново водят началото си от 2004 година. Цeлтa нa opгaнизaтopитe e пpaзничният дeн дa пpeдaдe нa млaдитe xopa в Aнтoнoвo идeятa зa тoлepaнтнocт мeждy живeeщитe тyĸ eтнocи и знaчeниeтo и cмиcълa нa oбщoчoвeшĸитe цeннocти - пpитeлcтвo, взaимoпoмoщ, cъчyвcтвиe и yвaжeниe ĸъм paзличнитe вepoизпoвeдaния.


На празника присъстваха кметове и заместник кметове на съседни общини, гости от цяла Североизточна България, чийто корени са от Тузлушкия край.


По повод двойния празник бе отслужен молебен за здраве и благопреуспяване на всички жители на региона в съслужение на архиерейския наместник на Търговищка духовна околия - ставрофорен иконом Славчо Проданов и отец Антоний. Районният мюфтия Енвер Яхов прочете молитва и за мюсюлманите от общината.


Областният управител поздрави присъстващите гости за празника и пожела на жителите на малката търговищка община все така да живеят в мир и любов, да бъдат толерантни един към друг и служат за пример в България.


Празничната програма продължи с концерт в читалището "Христо Ботев-1921" с участието на местни състави и изпълнители.

Пресцентър Областна администрация

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Скандал в антоновско село завърши с три избити зъба

umruk 15

На 25.04.2018 г.около 21,45 ч. в края на южната част на с. Таймище, община Антоново, е възникнал скандал между двама мъже – 39-годишния Е.И. от с. Глашатай, община Антоново, и 51-годишния С.М. от с. Таймище.

Впоследствие скандалът е прераснал в побой, при който първият е причинил средна телесна повреда на другия мъж, изразяваща се в избиване на три негови зъба.

Е.И. е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията, осъждан. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Антоново се готви за празника си

a 97153

Утре в град Антоново ще се проведе тържествено честване на празника на града Антоновден, както и на Деня на религиозната толерантност, съобщават от администрацията.


По традиция жителите на община Антоново отбелязват на 17 януари Деня на града, когато православната църква чества Свети Антоний. Тържествата водят началото си от 2004 година. Организатор е Общината. Идеята на празника и поддържането му през годините е разумният диалог между живеещите тук етноси да продължава и да служи за основа на бъдещи добри взаимоотношения.


Официалното откриване на празника утре е от 10ч. в НЧ „Христо Ботев- 1921“, а от 10:30 ч. ще се състои молебен за здраве и благопреуспяване.
В 11 ч. ще започне шоу фиеста с водещ Димитър Увалиев.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Сърбин пострада при опит да погаси пожар в камиона си край Антоново

lineika 33На 19.03.2018 г. около 20,30 ч. на първокласен път I-4 /София-Варна/, км 176.957 в община Антоново – на разклона за с. Черни бряг, при движение в посока гр. София на товарен автомобил „МАН“ със сръбски регистрационен номер с прикачено ремарке, управляван от 30-годишния сръбски гражданин G.R., е възникнал пожар в задната част на ремаркето.

При опит да погаси пожара водачът е получил нараняване в областта на главата. Същият е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 134 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Задържаха извършител на кражба от магазин в с. Стеврек

beleznici22В РУ-Омуртаг е установен извършител на кражба от магазин.

На 22.11.2017 г. след проведени оперативно-издирвателни действия в управлението е доведен 18-годишният Р.Т. от село Беброво, община Елена, обл. В. Търново, за когото е установено, че на 20.11.2017 г. през незатворен малък прозорец е проникнал в магазин-сладкарница – кооперативна собственост, в с. Стеврек, община Антоново, и е извършил кражба на сумата от 50 лв. на монети, две кутии цигари, 10 лотарийни билета на стойност 23 лв., както и хранителни продукти.

Р.Т. е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая се извършва проверка.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

1280 лв. задигна крадец от магазин в антоновското село Любичево

dc4b498cb9f3ef1f819fe610dbcff4a8

На 8.03.2018 г. в РУ-Омуртаг е получен сигнал за това, че за времето от 22 ч. на 7.03.2018 г. до 7,10 ч. на 8.03.2018 г. неизвестен извършител чрез взломяване на врата е проникнал в магазин за хранителни стоки – частна собственост, в с. Любичево, община Антоново, откъдето е извършил кражба на сумата от 1280 лв.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

В Антоново проведоха тренировъчно занятие за спасителни действия при пожар

2d58f7e4a0ab044bfbc9133a637d118d6

Тренировъчно занятие за спасителни действия при пожар бе проведено в гр. Антоново.

Целта му бе да бъде тествано как се осъшествява на практика взаимодействието между институциите, включени в единната спасителна система, и да бъде установена степента на готовност на съответните екипи за навременни и адекватни действия в кризисни ситуации. В занятието участваха екипи на РСПБЗН, на Районно управление-Омуртаг и Полицейски участък-Антоново, на филиала на„Спешна медицинска помощ“, както и служителите на обшина Антоново. На демонстрацията присъстваха кметът на община Антоново Хайредин Мехмедов, областният управител на Търговище Митко Стайков, директорът на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов, директорът на ЦСМП д-р Янка Иванова, началникът на РУ-Омуртаг гл. инсп. Борислав Борисов.

Действията на екипите стартираха с получено обаждане на единния телефонен номер за спешни повиквания 112, че в сградата на община Антоново е възникнал "пожар с пострадал в него човек". След своевременно уведомяване от дежурния екип в Оперативния център на РДПБЗН-Търговище на мястото на инцидента своевременно пристигнаха екип на пожарната с противопожарен автомобил, полицейски екип и екип на „Спешна помощ“ с линейка. Огнеборците предприеха незабавни действия по локализиране на пожара и изнасяне на пострадалия на безопасно място, a общинските служители бяха своевременно евакуирани от сградата. Полицейските служители отцепиха района с обезопасителна лента и временно преустановиха движението на МПС в него до пълното ликвидиране на пожара. Веднага след като пострадалият бе изведен от обгазената сграда, медицинските специалисти предприеха спешни реанимационни дейности, след което линейката го откара до най-близкото лечебно заведение.

Началникът на РСПБЗН-Антоново гл. инсп. Михаил Михайлов поздрави служителите на общината за проявената от тях дисциплина при осъществяване на евакуационния план, и отново акцентира върху основните правила, които трябва да спазват при евакуация – придвижване приведен плътно до стените на сградата с поставена мокра кърпа на устата и носа. Той изказа своята благодарност за постигнатата добра организация и точност при спазването на противопожарните правила.

След приключване на занятието представители на участващите в него структури изразиха задоволството си от постигнатия добър синхрон в съвместните им действия и адмирираха бързите и точни реакции на професионалисти от различни области за преодоляване на бедствието.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Обявиха дървена ваканция и в Антоново

zimna vak 1

Ваканция заради влошените метеорологични условия обявиха и в община Антоново.


Днес учениците карат намалени учебни чаосве. От утре до сряда – 28 февруари, включително, те ще бъдат във ваканция. Трябва да се явят на училище на 1 март, каза за TargovishteBg.com зам. кметът на Антоново Неджатин Мустафов.


Детските градини в града и селата остават затворени до 6 март, поясни още зам. кметът.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Мъж от Антоново е бил открит мъртъв в кабина на камион

policelenta 16Тялото на мъж от Антоново е било открито в товарен автомобил, спрян в исперихско село, съобщават от полицията в Разград.

49-годишен работник към фирма за превоз на дърва е открит мъртъв в кабината на камиона.

Сигналът на тел.112 е получен в 7.00 часа вчера. Горски стражар от община Исперих открил в товарната „Скания“, спряна на улица в село Голям Поровец, тялото на Г.Г. от град Антоново, област Търговище.

Извършен е оглед в присъствието на екип от ЦСМП-Исперих, при който не са установени данни за насилствена смърт.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.127, ал.1 от НК.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

22°C

Targovishte

Breezy

Humidity: 56%

Wind: 40.23 km/h

 • 18 Jul 2018 25°C 17°C
 • 19 Jul 2018 20°C 17°C