charovna2017

обновена 4:12 PM EET, Dec 6, 2019

Антоново

Антоново

Първо заседание в Антоново

0611197

Областният управител Митко Стайков уважи първото заседание на новоизбрания общински съвет в Антоново.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

В Антоновско установиха три товарни автомобила, превозващи дървен материал с нередовни превозни билети

kamd 0217

Установени са три товарни автомобила, превозващи 180 пространствени кубични метра дървен материал с нередовни превозни билети, съобщиха от полицията.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

js 12181

Стотици жители и гости на община Антоново отдадоха почит на жертвите на фашизма в Националния детски комплекс в село Ястребино. На 20 декември 2018 г. се навършват 75 години от разстрела на 18 души от малкото село, между които и 6 деца – Надежда, Иван и Стойне Калайджийски, Цветанка и Ценка Димитрови и Димитринка Стоичкова.

На възпоменателния събор, организиран от Инициативен комитет, оглавяван от Димитър Максимов, присъства вицепрезидентът Илияна Йотова. 


„Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в цял свят. Но омразата и национализмът не са лекарство за никой проблем. Те няма да преборят неравенството и липсата на справедливост в обществото ни. Само слабите лидери управляват със страховете на хората", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. „Все още отекват думите на 7-годишния Стойне: Не ме убивайте, аз съм малък“, посочи тя. 

js 12182

„75 години продължаваме да се питаме защо се случи това безмилостно деяние. Успяхме ли за тези години като хора, като българи да изминем нелекия път от безумието към помъдряването“, запита Илияна Йотова.
Вицепрезидентът посочи, че е наш дълг да разказваме за тази трагедия на децата си, за да ги предпазим от опасностите в този страшен свят, в който човешките ценности нямат значение. „Ще предаваме на поколенията историята, за да се чувстваме силни като народ, който всеки път въстава срещу несправедливостта, срещу разделението и омразата, която трайно се настани в обществото ни. В един народ, оцелял над 13 века, няма място за разделение“, заяви Илияна Йотова.

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Антоново представиха композиция, пресъздаваща трагедията с децата от Ястребино, а след това стотиците гости на честването поднесоха своите венци и цветя пред паметника на жертвите от селото, съпроводени от армейски духов оркестър.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Жител на антоновско село даде пари на мними майстори да му поправят покрива

dc4b498cb9f3ef1f819fe610dbcff4a8

За времето от 11 ч. на 2.10.2018 г. до 9 ч. на 5.10.2018 г. неизвестни извършители в с. Изворово, община Антоново, са въвели в заблуждение 29-годишен мъж от същото село и под предлог за ремонтна дейност на къща на покрив са отнели от владението му сумата от 1000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

В Антоново премахнаха таксите за детска градина

a 07152

Премахват се таксите за детските градини в община Антоново.

Това решиха съветниците на днешното заседание на Общинския съвет, съобщи за Радио Шумен кметът Хайредин Мехмедов.

До момента таксата беше 10 лева. От следващия месец администрацията ще осигурява финансирането от 9000 лева, необходимо за издръжката.

„След като хората научиха за предложението, се увеличиха записаните деца“, коментира Мехмедов.

В Антоново работи една детска градина с три групи, която има филиали и в четири от големите села в общината. В тях се обучават 140 деца.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

В Антоново посрещнаха гости от Италия, Испания и Латвия

41390215 475839966268536 8887711671133405184 o

Антоново бе домакин на международна среща по проект „Младежите и спорта в малките населени места в страните на Европейския съюз“. Основната цел да проекта е да насърчи участието на младежи и възрастни за включване в спортни инициативи и дейности, да подобри комуникацията и работата на младежите и институциите в посока реализиране на повече спортни активности и чрез това - подобряване на качеството на живот и здравето в малките населени места, съобщи Нели Николова – председател на Сдружение „Академика – 245“.


Партньорите от Италия, Испания и Латвия бяха представени от кмета на община Ломбардоре - Диего Мария Били и представители на общинските администрации, отговарящи за спорта, треньори по биатлон, конна езда, гимнастика и футбол.


Гостите бяха официално посрещнати от кмета на община Антоново – Хайредин Мехмедов, който ги запозна с предизвикателствата пред една малка по население, но голяма по територия и брой на населените места община.


Гостите също разказаха за своите общини и споделиха своя опит в спортните дейности и инициативи, а в края на срещата вече бяха с идеи за нови партньорства и инициативи. Последва посещение на Националния детски комплекс „Ястребино“, където научиха повече за историята на Тузлука, разгледаха комплекса и поиграха кръшни български народни хора заедно с децата от танцов ансамбъл „Северняци“, почиващи там.


Гостите имаха възможността да се потопят в магията на традиционната българска кухня, да се включат в тренировка по футбол и да се насладят на конна езда.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Ремонтират моста над Голяма река в Любичево

3007182

Мостът в антоновското село Любичево над р. Голяма река се нуждае спешно от ремонт.


Това констатира областният управител Митко Стайков, след като посети  населеното място, заради получени сигнали за проблемен участък от републиканската пътна мрежа.


Областният управител и Динко Синадинов - главен специалист в Районна пътна служба Антоново към ОПУ – Търговище, направиха оглед на място и констатираха, че конструкцията на моста е здрава, но в резултат на честото преминаване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е частично нарушена и има образувани дупки. Проблемният участък е и много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите автомобили и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението.


Митко Стайков пое ангажимент и разпореди незабавно отстраняване на неизправностите по моста. Съоръжението, което е част от републиканската пътна мрежа, се намира в непосредствена близост до населеното място и осъществява връзката му със съседните села. Ремонтните дейности предстои да започнат през следващата седмица.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново

Изграждат многофункционална спортна площадка в град Антоново

a 07151

Сто хиляди лева ще бъдат инвестирани за изграждане на многофункционална спортна площадка за колективни спортове в град Антоново.

Изграждането на новата спортна площадка е част от програмата на общинската администрация за развитие и утвърждаване на различни видове спорт сред младите хора, обясни кметът Хайредин Мехмедов и поясни за строителството на спортното съоръжение:

"Площадката ще бъде на общински терен, на главната улица в града, на площ от около 500 квадратни метра, ще разполага с осветление за нощни мачове по футбол, волейбол и баскетбол".

БНР

 • Написана от targovishte
 • Категория: Антоново