charovna2017

обновена 4:02 PM EET, Jan 17, 2020

Ремонтират моста над Голяма река в Любичево

  • Публикувано в Антоново

3007182

Мостът в антоновското село Любичево над р. Голяма река се нуждае спешно от ремонт.


Това констатира областният управител Митко Стайков, след като посети  населеното място, заради получени сигнали за проблемен участък от републиканската пътна мрежа.


Областният управител и Динко Синадинов - главен специалист в Районна пътна служба Антоново към ОПУ – Търговище, направиха оглед на място и констатираха, че конструкцията на моста е здрава, но в резултат на честото преминаване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е частично нарушена и има образувани дупки. Проблемният участък е и много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите автомобили и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението.


Митко Стайков пое ангажимент и разпореди незабавно отстраняване на неизправностите по моста. Съоръжението, което е част от републиканската пътна мрежа, се намира в непосредствена близост до населеното място и осъществява връзката му със съседните села. Ремонтните дейности предстои да започнат през следващата седмица.