charovna2017

обновена 8:34 AM EEST, May 30, 2020

В Антоново посрещнаха гости от Италия, Испания и Латвия

  • Публикувано в Антоново

41390215 475839966268536 8887711671133405184 o

Антоново бе домакин на международна среща по проект „Младежите и спорта в малките населени места в страните на Европейския съюз“. Основната цел да проекта е да насърчи участието на младежи и възрастни за включване в спортни инициативи и дейности, да подобри комуникацията и работата на младежите и институциите в посока реализиране на повече спортни активности и чрез това - подобряване на качеството на живот и здравето в малките населени места, съобщи Нели Николова – председател на Сдружение „Академика – 245“.


Партньорите от Италия, Испания и Латвия бяха представени от кмета на община Ломбардоре - Диего Мария Били и представители на общинските администрации, отговарящи за спорта, треньори по биатлон, конна езда, гимнастика и футбол.


Гостите бяха официално посрещнати от кмета на община Антоново – Хайредин Мехмедов, който ги запозна с предизвикателствата пред една малка по население, но голяма по територия и брой на населените места община.


Гостите също разказаха за своите общини и споделиха своя опит в спортните дейности и инициативи, а в края на срещата вече бяха с идеи за нови партньорства и инициативи. Последва посещение на Националния детски комплекс „Ястребино“, където научиха повече за историята на Тузлука, разгледаха комплекса и поиграха кръшни български народни хора заедно с децата от танцов ансамбъл „Северняци“, почиващи там.


Гостите имаха възможността да се потопят в магията на традиционната българска кухня, да се включат в тренировка по футбол и да се насладят на конна езда.