обновена 5:55 AM EEST, Jul 4, 2020

Първо заседание в Антоново

  • Публикувано в Антоново

0611197

Областният управител Митко Стайков уважи първото заседание на новоизбрания общински съвет в Антоново.

Областният управител откри учредителната сесия на общинския съвет в Антоново. Като акцент в обръщението си към новоизбрания кмет, общински съветници и кметове на населени места, Стайков заяви, че е време да се загърбят политическите различия и партийните пристрастия, а всички заедно и обединени да работят за просперитета на местните жители. „Винаги може да разчитате на мен, като представител на държавата в нашата област. Уверявам Ви, че ще подкрепям всяко начинание за доброто на общината и жителите”, заяви Стайков от трибуната по време и на церемонията. Той пожела пълен и успешен мандат на новосформирания Общински съвет – Антоново.

Първото заседание на ОС – Антоново започна с изпълнения на химна на Република България. А след това новоизбраните 13 общински съветници положиха клетва, съгласно чл. 32, ал.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Клетва положи също и избраният за втори мандат кмет на община Антоново Хайредин Мехмедов. Клетвени листи подписаха и кметовете на трите населени места в общината, в които се проведоха избори за кмет.

По време на първото заседание на Общински съвет – Антоново председателят на ОИК – Антоново Галина Янева връчи удостоверенията на новите общински съветници, като им пожела много здраве, търпение и упорита работа, за да стане общината едно по-добро място за живеене, труд и почивка на хората, които са останали да живеят там.

По реда на чл. 24, ал. 1, т. 1 от ЗМСМА, за председател на Общински съвет – Антоново бе избран Юсуф Исмаилов.

Първата сесия на Общински съвет – Антоново бе ръководена от 67-годишния Димитър Максимов, който е най-възрастният сред съветниците и вече седми мандат общински съветник.