обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

Антоново празнува

  • Публикувано в Антоново

1701201

Заместник областният управител Панайот Димитров  бе гост на честванията, посветени на Празника на град Антоново.

Той връчи поздравителен адрес на кмета на общината Хайредин Мехмедов.


Празникът на града се чества и като Ден на религиозната толерантност, като се отбелязва ежегодно от 2004 година насам. Тържествената програма бе официално открита в центъра на Антоново, пред паметника на патрона на града Антон Кръстев – партизанин от Тузлушката чета, загинал в борбата за по-справедлив и свободен живот.
„Днешният празник събира в едно традиция, признателност и надежда. На този ден засвидетелстваме почит не само към нашата история и традиции, но и чертаем бъдещето на нашата община. Постигнатото е предизвикателство за нас, да бъдем по-отговорни и да полагаме повече усилия, за да се радваме на нови успехи” – каза в поздравителното си слово Мехмедов. И пожела: „Да продължим разумно диалога между различните религиозни общности, като средство за изграждане на добри взаимоотношения”.

По традиция християнски и мюсюлмански духовни лица отслужиха молебен за здраве и преуспяване. За гостите на Празника бе подготвена музикална програма с изпълнения на певицата Пламена Петрова.
Празникът на град Антоново уважиха народните представители Имрен Мехмедова и Танер Али, кметовете на община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов и на община Опака Мехидин Кадиров, заместник-кметове на съседни общини, общински съветници, ръководители на държавни и общински структури и др.