обновена 1:23 PM EEST, Sep 29, 2020

Незаконно притежавани боеприпаси са намерени в къща в гр. Антоново

  • Публикувано в Антоново

police 02202

Специализирана полицейска операция за противодействие и ограничаване на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност бе проведена нa 24.02.20202 г. на територията на гр. Антоново под надзора на Окръжна прокуратура-Търговище.

В нея участваха служители на РУ-Омуртаг, Участък Антоново и два екипа на Държавно горско стопанство-Омуртаг.

На място са били изградени 5 контролно-пропускателни пункта, където са извършвани масирани проверки. Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, по време на операцията е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 189 моторни превозни средства и 214 лица.

Установени са 6 лица с криминалистически регистрации, които са доведени в Участък Антоново. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата  на водачи са съставени 25 акта и са наложени 25 глоби по фиш. Контролните органи  са съставили и 3 акта за Кодекса за застраховането, и един – по Закона за гражданската регистрация. Проверени са и 5 търговски обекта, в които не са установени нарушения.

    

По време на акцията при извършен обиск в дома на 48-годишен мъж от  гр. Антоново са открити ловни патрони – 12-ти калибър, незаконно притежавани от него. Собственикът е бивш ловец, чието ловно оръжие обаче е било отнето, след като същият е бил осъден за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила /престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/. Боеприпасите са иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

    

В хода на операцията при извършена полицейска проверка в друг частен имот в гр. Антоново – собственост на 66-годишен мъж, е установено, че същият  съхранява около 1 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. По случая в РУ-Омуртаг се извършва проверка по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс.