обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Спипаха мними социални работнички, обрали самотноживееща възрастна жена в Антоновско

  • Публикувано в Антоново

ru omurtag

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти от РУ-Омуртаг установиха извършителка на кражба от дома на 88-годишна самотноживееща жена.

Деянието е извършено за времето от 12 до 12,45 ч. на 26.11.2020 г. в с. Таймище, община Антоново. Две жени влезли в дома на трудноподвижната възрастна жена, представяйки се за служителки на „Социално подпомагане“. Докато едната й обяснявала, че ще й помагат, като й чистят и цепят дърва за огрев, другата успяла да извърши кражба на намираща се в чекмедже в стаята сума от 610 лв. Възрастната жена установила липсата, когато неочакваните посетителки вече си били тръгнали, и споделила със съседи, които сигнализирали в полицията.

          

В резултат на проведеното разследване е установена извършителката на деянието - 65-годишна жена от гр. Игнатиево, община Аксаково, обл. Варна. От същото населено място била и придружителката й. Отнетата от възрастната жена сума е възстановена и предстои да й бъде върната. Извършителката на кражбата е задържана за срок до 24 ч. в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР, след което й е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 194 от Наказателния кодекс.

          

По случая в РУ-Омуртаг е образувано досъдебно производство. Действията по разследването се извършват под ръководството на прокурор от Териториално отделение в Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.