обновена 12:48 PM EEST, Jun 15, 2021

Антоново на път да остане на сухо

  • Публикувано в Антоново

qz qstrebino

За да не останат без вода хората от община Антоново, кметът Хайредин Мехмедов настоява за намесата на министър-председателя Бойко Борисов.

Мехмедов е изпратил писмо за водната криза до няколко министерства и институции, съобщават от общинската управа.

Повод за притесненията и последвалото писмо е изявление пред медиите на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Екоминистърът предлага язовир "Ястребино" да бъде ползван изцяло за поливните нужди на малинопроизводители в община Попово, а за основно водоснабдяване на Антоново да се направят сондажи в общината.

Мехмедов информира, че "според направени хидрогеоложки проучвания и сондажи, на територията на община Антоново няма подпочвени води. Поради това е невъзможно да се задоволят нуждите на населението в общината от местни водоизточници.

"Разчитам на Вашата отговорна намеса за недопускане населението от община Антоново да остане без питейна вода " - пише Хайредин Мехмедов в писмото до институциите и премиера.

Писмото е подписано от кмета на 12 януари. Копие е изпратено на председателя на УС на Българския ВиК холдинг, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на околната среда и водите и до областния управител на Търговище.

Радио Шумен

Новината е тагната с: антоново кмет ястребино язовир