обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Празник на Антоново

  • Публикувано в Антоново

a 07152

Антоново днес отбелязва два празника - Ден на града и Ден на религиозната толерантност.

Те се честват ежегодно от 2004 година насам. Няма бъдеще без достойно минало и настояще. Нашите предци са изнесли подобаващо на плещите си тежката отговорност да ни завещаят постигнатото от тях. Кога, ако не днес, трябва да отдадем почитта си към достойните хора, чиито думи и дела и днес предаваме от поколение на поколение. Да не забравяме, че местният ни патриотизъм е най- добрият учебник за нашите деца, се казва в поздрава на кмета на Общината Хайредин Мехмедов до жителите на града.

Празникът, събира в едно традиция, признателност и надежда. На този ден, ние се обръщаме и засвидетелстваме почит не само към нашата история и традиции, но и чертаем бъдещето на нашата Община. Постигнатото е предизвикателство за нас, да бъдем по-отговорни и да полагаме повече усилия, за да се радваме на нови успехи.

В нашата община живеят хора с различна религиозна принадлежност и самосъзнание. Християнските и мюсюлманските празници се почитат и празнуват заедно ежегодно под формата на селски сборове, молебени за здраве, плодородие и дъжд в прослава на различни светии, тачени в религиозните календари. Младите получават като ценно наследство правилата за съвместен живот.

Целта на нашия празник е отново да накараме хората да се замислят върху силата и значението на общочовешките ценности. Да продължим разумно диалога между различните религиозни общности, като средство за изграждане на добри взаимоотношения. Да предадем на поколенията след нас духа и традициите на нашия град, пише още в поздрава на градоначалника на Антоново.

Новината е тагната с: антоново празник