обновена 1:11 PM EEST, Jun 24, 2022

Пожарникари спасиха възрастно семейство в Антоновско

  • Публикувано в Антоново

gr zastitatrg14

Екип от двама служители на РСПБЗН-Антоново са помогнали на възрастно семейство от с. Свирчово в община

Антоново, които не са успели да преминат придошла вследствие продължителните валежи местна река и е имало риск да останат цяла нощ на открито в  гориста местност.

През деня мъжът и жената са отишли в района на с. Голямо Доляне, пресичайки минаваща в близост река. Но в резултат на падналите обилни валежи, реката е придошла, и впоследствие те не могли да я преминат, за да се върнат обратно в селото си, а и станало тъмно.

Сигнал за необходимост от съдействие е бил получен в 00,02 ч. на тел. 112 на 13.06.2022 г.  Своевременно към мястото са потеглили двама служители на РСПБЗН-Антоново със специализиран лек автомобил“Лада Нива“ с висока проходимост.

Достъпът до района е силно затруднен поради факта, че теренът е много трудно проходим и е невъзможно дотам да се стигне с обикновен противопожарен автомобил. Пожарникарите са оставили специализирания автомобил на около километър от местонахождението на семейството, тъй като  релефът на местността повече не е позволявал придвижването му, и са стигнали пеш до хората.

Намерили са двамата възрастни граждани измокрени и изморени, но в добро здравословно състояние. Те своевременно са били откарани от пожарникарите у дома си в с. Свирчово.

Активно съдействие при спасителната акция е оказал и кметският наместник на селото.