обновена 5:22 AM EEST, Oct 4, 2023

Разчистват пътища в Антоновско

  • Публикувано в Антоново

antonovo270623

Очаква се днес да започне разчистването на пътя към антоновското село Богомолско.


От голямото количество дъжд, паднало нощта срещу понеделник, са се образували наноси, които затварят пътя между няколко населени места в общината.


Към момента няма бедстващи хора в населените места, няма проблеми и с електрозахранването и водоподаването в домакинствата от засегнатите села.


След съгласуване с „Напоителни системи“ – Русе е спрян временно основният изпускател на язовир „Ястребино“. Към момента нивото на водата там е далеч от критичното.


През вчерашния ден екипи на районните служби ПБЗН в Антоново и в Омуртаг са реагирали на няколко сигнала за необходимост от оказване на съдействие за преодоляване последиците от пороен дъжд и буря. Били са отстранени паднало на разклона за с. Панайот Хитово на път I-4 (София-Варна) дърво, затрудняващо движението на МПС, както и паднало дърво на платното на път II-48 (Котел-Омуртаг) в близост до с. Веренци. Извършени са и няколко отводнявания на наводнени вследствие силния дъжд избени помещения – на два жилищни адреса в гр. Омуртаг, и на къща в с. Великденче, община Омуртаг.