charovna2017

обновена 1:59 PM EEST, May 27, 2017

Омуртаг

Омуртаг

Областният управител Митко Стайков поздрави абитуриенти от Омуртаг

ou 120517

Областният управител на Област Търговище Митко Стайков беше официален гост на празника в Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в град Омуртаг. Той поздрави педагозите и учениците, като специално се обърна към абитуриентите от випуск 2017, които изпратиха днес.

„Денят е празничен за Вас, убеден съм, че получените знания ще Ви позволят да сбъднете мечтите си и да се реализирате в професията, която най-много обичате“, каза Стайков и пожела на абитуриентите на добър час.

От своя страна педагогическият колектив благодари на областния управител за оказаното съдействие гимназията да получи нов автобус от Министерство на образованието и науката.

Поздрав към абитуриентите отправи групата за народни танци към Народно читалище „Отец Паисий“ гр. Омуртаг. В празничната програма бе включено и модно ревю с облекла, изработени от ученици в гимназията.


Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост град Омуртаг е открита през 1964 г. и носи това име от 2000 година, когато сливат две училища – СПТУ по текстил и лека промишленост и СПТУ по транспорт. Абитуриентите от випуск 2017 са 36.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

57 дървета са били изсечени в местността „Кайника“

sidp 0117На 24.01.2017 г. в 9 ч. в РУ-Омуртаг е получен сигнал от служител на Териториалното поделение на Държавно горско стопанство – гр. Омуртаг, за извършена незаконна сеч на 57 броя дървета от различни дървесни видове от два подотдела на държавния горски фонд в местността „Кайника“. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство по чл. 235 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

85-годишна жена от Омуртаг е поредната жертва на ало измамници

alo izm15На 10.05.2016 г. около 12,45 ч. в РУ-Омуртаг е получен сигнал от 85-годишна жена от гр. Омуртаг за това, че на същия ден за времето от 12 до12,30 ч. неизвестен мъж, представил се за приятел на сина й, я е въвел в заблуждение и под предлог за уедряване на пари й е отнел сумата от 500 лв.

По случая се извършва проверка.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Вандали надраскаха със спрей сградата на Общината в Омуртаг

om 05151За времето от 20 ч. на 20.01.2017 г. до 8,30 ч. на 21.01.2017 г. в гр. Омуртаг неизвестен извършител е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в надписване със спрей на южната и западна стена на сградата на община Омуртаг.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325/за хулиганство/ от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Задържаха мъж от Омуртаг с марихуана

police lampa trgНа 25.04.2017 г. по време на проведена на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества, при извършена около 23 часа полицейска проверка на първокласен път I-4 /София-Варна/ км 236+500 – в с. Пробуда, община Търговище, на лек автомобил „БМВ мини купър“ с търговищка регистрация е установено, че возещият се в автомобила Б.С., на 31 год., от гр. Омуртаг, държи у себе си суха тревиста маса с тегло около 2 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. В него е намерено и около 3,5 грама бяло на цвят кристалообразно вещество с неправилна форма, което към момента е с неустановен химичен състав.

Б.С. е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Борислав Борисов е временно преназначен на длъжността началник на РУ-Омуртаг

police lampa trgСъс заповед на министъра на вътрешните работи от 13.01.2017 г. инсп. Борислав Борисов, разузнавач в група „Криминална полиция“ към РУ-Омуртаг, е временно преназначен за срок от една година на длъжност началник на РУ-Омуртаг при ОД МВР-Търговище.


Днес със заповедта бе запознат състава на управлението. Гл. инсп. Борислав Борисов бе представен на служителите като началник на РУ-Омуртаг от директора на ОД МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков.

Борислав Борисов е 34-годишен, завършил е Академията на МВР. В системата на МВР работи от 1.11.2004 г. Започнал е работа като оперативен работник в група „Криминална полиция“, а от 13.03.2008 г. работи в същата група по направление „Икономическа полиция“.


За постигнати значими професионални резултати Борисов е награждаван 7 пъти от директори на ОД МВР-Търговище. Той е отличаван с „Обявяване на благодарност“ и „Писмена похвала“.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Хванаха 20-годишна от Омуртаг да шофира след употреба на канабис

provkat 0915Образувано е бързо производство по чл. 343б, ал. 3 т Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. На 14.04.2017 г. около 18,20 ч. на път I-4/София-Варна/, км 226+300 – в близост до бензиностанция OMW - в посока гр. София-гр. Варна, 20-годишната С.Х. от гр. Омуртаг, правоспособен водач, управлявала собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – с полеви наркотест.

Взета й е кръвна проба за химическо изследване. С.Х. е задържана за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Продължава да е усложнена обстановката в община Омуртаг

cv 90117Продължава да е усложнена обстановката в община Омуртаг заради непроходимите пътища, съобщи за Радио Шумен кметът Ешреф Ешрефов.

Бедственото положение ще остане в сила да нормализиране на обстановката. Непроходими са пътищата до Зелена морава, Първан, Горско село, Змейно, Птичево, Бостан, Паничино и Тъпчилещово.

С високопроходима верижна машина се доставят хляб, лекарства и вода за населението. “Няма аварии по електро и водопреносната мрежа, но в много села заради измръзнали тръби от студа няма вода”, допълни Ешрефов. Отворени за движение при тежки зимни условия са пътищата от първи, втори и трети клас, а четвъртокласната пътна мрежа е затворена. "Преспите в някои райони са над 3-4 метра", каза още кметът. В момента отново вали сняг и на места духа и силен вятър.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

10 чувала с тютюн и над 100 л алкохол без бандерол иззеха в Омуртагско

police lampa trgПри извършване на процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, в с. Кьосевци, община Антоново, на паркирани на паркинг пред магазин за хранителни стоки: лек автомобил „Ауди А6“ с търговищка регистрация – собственост на 35-годишния Д.И. от с. Беломорци, община Омуртаг, и  на каравана без регистрационен номер, и двете ППС ползвани от 44-годишния М.М. от гр. Омуртаг, както и на микробус „Фолксваген Транспортер“, ползван от 43-годишния С.М. от гр. Омуртаг, са намерени 10 чувала с размери 60/60 см със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол  и 20 кутии цигари от една марка, също необлепени с акцизен бандерол.

При извършени процесуално-следствени действия в складово помещение в същото село, ползвано от М.М., са намерени около 105 л високоградусен наливен алкохол, необлепен с акцизен бандерол. По случаите е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. М.М. и С. М. са задържани за срок до 24 ч. на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР в РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Няма достъп до 10 населени места в община Омуртаг

z20016Няма достъп до 10 населени места в община Омуртаг, заради големите снегонавявания не може да се пробие четвъртокласната пътна мрежа, съобщи за Радио „Фокус“ Светлин Бонев, областен управител на Търговище.

С верижна техника АТС се правят доставки на хляб и медикаменти за населението от тези села. „В момента АТС-ът е на обиколка, очакват да се върне в града, да го натоварят и да тръгне към други села без достъп. От Змейно има сигнал за липса на вода и хранителни продукти“, каза Светлин Бонев. Той посочи, че засега бедственото положение в община Омуртаг остава. Светлин Бонев изрази надежда, ако няма нов снеговалеж, утре да се направи пробив до откъснатите села. „Положението е тежко, снегът е голям, на места има до 4 метра преспи, но в рамките на деня пътищата първи, втори и трети клас трябва да са отворени, те са пробити, има движение по тях“, каза още Бонев.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

100 дръвчета засадиха ученици от Омуртаг

zd 230317

100 дръвчета засадиха ученици от Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост - Омуртаг в Международния ден на горите.


Може би не бе случайно, че точно на този ден в училището пристигнаха дръвчетата от играта „Хиляди дървета за децата на България”. Десетокласниците, победители в играта, получиха 85 дръвчета черен бор и 15 дръвчета червен дъб, които засадиха в двора на училището .  Горди сме, че възпитаниците на Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост сътвориха нещо красиво и зелено и вложиха мечтите си за бъдещето в засадените дръвчета, споделя Билян Дъбев - класен ръководител на младежите.

Снимка: РУО - Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Ваканцията се удължава и в община Омуртаг

prazni chinoveСъс заповед на кмета на Омуртаг, дните 9, 10 и 11 януари (понеделник, вторник и сряда) са обявени за неучебни за учениците от община Омуртаг.

За това информират от Прогимназия "Акад. Д. Йорданов" в града.

Учебният процес ще започне на 12 януари (четвъртък).

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Дядо от Омуртаг "помогна" на мним полицай с 5 430 лв.

alo izm15На 21.02.2017 г. в РУ Омуртаг се яви 80-годишен мъж от гр. Омуртаг, който заяви, че на 08.02.2017 г. за времето от 07.30 ч. до 09.30 ч. по стационарен телефон е бил въведен в заблуждение, като предоставил на неизвестно лице сумата от 5 430 лв. под предлог, че помага на органите на МВР да заловят измамници.

Образувано е досъдебно производство.

 Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Наградиха началника на полицията в Омуртаг с „Почетен знак на МВР“

mvr 301216

Началникът на РУ-Омуртаг гл. инсп. Тодор Хаджийски е награден с „Почетен знак на МВР“- трета степен, информираха от пресцентъра на ОД на МВР в Търговище.
Той е удостоен с високото отличие за продължителна служба в МВР, безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и във връзка с пенсионирането му

На церемонията по изпращане в пенсия на гл. инсп. T. Хаджийски, която се проведе в РУ-Омуртаг, присъстваха директорът на ОД МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков, цялото ръководство на областната дирекция, началниците на районните управления и служителите на РУ-Омуртаг. Гост на събитието бе и районният прокурор в Омуртаг Мартин Александров.

Тодор Хаджийски има 33-годишен стаж в системата на МВР, от които над 25 – като началник на Районното управление в Омуртаг. “Да работиш с уважаван човек и ръководител като него е истинска чест и голям шанс. Съвместната ни работа за нас е една незабравима професионална и житейска школа, за която ние винаги ще му бъдем благодарни. Професионалната му компетентност и отдаденост на службата, принципността и обективността, които бяха неизменни негови критерии при вземане на управленски решения, се съчетаваха по един неповторим начин с изключителната му човешка отзивчивост към проблемите на всеки колега.“ – заяви пред присъстващите ст. комисар Ненков.

„Искам да му благодаря за ползотворната ни съвместна работа, за всичко, което съм научил от него, и да подчертая, че г-н Хаджийски е един изключително добър човек“ – каза районният прокурор в Омуртаг Мартин Александров.

От името на ръководството на ОД МВР-Търговище на Т. Хаджийски бяха връчени поздравителен адрес и възпоменателен плакет. Той благодари на всички колеги за съвместната работа и постигнатите заедно през годините добри показатели в борбата с престъпността. На церемонията бе огласена заповед на министъра на вътрешните работи от 22.12.2016 г., с която Т. Хаджийски е награден с „Почетен знак на МВР“-трета степен, за продължителна служба в МВР, безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и поради пенсионирането му, както и заповед за прекратяване на служебното му правоотношение по негово желание.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Изсякоха 19 дървета в местността "Кайника" край Омуртаг

otsdurv 17На 16.02.2017 г. в 13.00 часа в РУ Омуртаг е получен сигнал от служител на ТП ДГС Омуртаг, за извършена незаконна сеч на деветнадесет дървета от дървесен вид "Акация" в местността "Кайника", в землището на гр. Омуртаг.

Образувано е досъдебно производство.


Пресцентър на ОДМВР-Търговище

Снимка: Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Мъж е с опасност за живота след катастрофа в Омуртагско на Бъдни вечер

burza pomosht trg

На 24.12.2016 г. около 22 ч. в с. Звездица, община Омуртаг, неправоспособният водач Е.Д., на 28 год., от с. Малко село, община Сливен, управлявайки лек автомобил „Мерцедес С 220“ със сливенска регистрация – собственост на негов съселянин, с несъобразена с климатичните условия и с релефа на местността скорост, е изгубил контрол над управлението, колата е излязла извън пътното платно и се е блъснала в крайпътно дърво вдясно от пътя, вследствие на което се е преобърнала.

Водачът е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на долен крайник и три ребра, с опасност за живота му.

В лечебното заведение е настанен за лечение без опасност за живота му и пътувал на предна дясна седалка в лекия автомобил 27-годишен мъж от с. Малко село – с фрактура на челюст. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

1 600 лв. даде баба от Омуртаг на телефонни измамници

telizmami blitzНа 15.02.2017 г. около 11.40 часа в РУ Омуртаг се яви 71- годишна жена от гр. Омуртаг, която заяви, че за времето от 09.30 ч..до 11.00 ч. след проведен разговор по стационарния й телефон, неизвестен извършител я въвел в заблуждение под предлог, че оказва съдействие на МВР за "залавяне на опасни престъпници" и е отнел от нея сумата от 1600 лв.

По случая е образувано досъдебно производство.


Пресцентър на ОДМВР-Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Задържан е извършител на крупна джебчийска кражба в Омуртаг

7be834edbea1860d3a3d090d583cdd5dНа 16.12.2016 г. след проведени в РУ-Омуртаг оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен извършителят на джебчийска кражба в гр. Омуртаг на сумата от 2500 лв. от оставена без надзор дамска чанта  - собственост на 51-годишна жена от с. Чернокапци, община Омуртаг.

Деянието е извършено на 16.11.2016 г. за времето от 9 до 11 ч. в района на кооперативния пазар в гр. Омуртаг. Извършител е 44-годишният Г.К. от гр. Игнатиево, община Аксаково, област Варна. Същият е известен на полицията с извършени от него предишни кражби в други области на страната. Задържан е в РУ на територията на друга областна дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Мним криминалист отмъкна 5 700 лв. и 30 гр злато от пенсионерка в Омуртаг

alo izm15На 08.02.2017 г. около 14.05 часа в РУ Омуртаг е получен сигнал от 67-годишна жена от гр. Омуртаг, която заяви, че между 11.30 ч. и 14.00 ч., неизвестен извършител чрез обаждане на стационарния й телефон я е въвел в заблуждение, представяйки се за служител на "Криминален отдел" при МВР-Търговище, и под предлог за "съдействие на полицията по залавяне на телефонни измамници" й отнел сумата от 5700 лв. и около 30 грама златни накити.

По случая е образувано досъдебно производство.

 Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Фирма от Омуртаг с отличие за работодател на годината

fom 161216

Агенцията по заетостта отличи 12 работодатели на форума „Работодател на годината – 2016”. Той се проведе на 15 декември 2016 г. в София за 13-ти пореден път. Сред тях е и фимра от гр. Омуртаг.
На тазгодишното издание награди на 12-те отличени работодатели връчиха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание Хасан Адемов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

Тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта от цялата страна, бяха класирани в 2 категории: „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар и „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“.
Омуртагската фирма е отличена във втората категория. Основната й дейност е свързана с декорация и гравиране на изделия от стъкло. Наела е на работа и е осигурила устойчива заетост на 52 безработни лица, от които 10 младежи до 29 години и 13 продължително безработни лица. Всички новоназначени през 2016 г. са от общините Омуртаг и Антоново, където от много години се отчита високо средно месечно равнище на безработица. Фирмата е осигурила безплатен служебен транспорт на работниците, които живеят в населени места със средна отдалеченост от 52 километра.

Снимка: az.government.bg

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

18°C

Targovishte

Showers

Humidity: 53%

Wind: 28.97 km/h

 • 28 May 2017 20°C 11°C
 • 29 May 2017 22°C 11°C