charovna2017

обновена 4:01 PM EEST, Apr 24, 2017

Омуртаг

Омуртаг

Хванаха 20-годишна от Омуртаг да шофира след употреба на канабис

provkat 0915Образувано е бързо производство по чл. 343б, ал. 3 т Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. На 14.04.2017 г. около 18,20 ч. на път I-4/София-Варна/, км 226+300 – в близост до бензиностанция OMW - в посока гр. София-гр. Варна, 20-годишната С.Х. от гр. Омуртаг, правоспособен водач, управлявала собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – с полеви наркотест.

Взета й е кръвна проба за химическо изследване. С.Х. е задържана за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Продължава да е усложнена обстановката в община Омуртаг

cv 90117Продължава да е усложнена обстановката в община Омуртаг заради непроходимите пътища, съобщи за Радио Шумен кметът Ешреф Ешрефов.

Бедственото положение ще остане в сила да нормализиране на обстановката. Непроходими са пътищата до Зелена морава, Първан, Горско село, Змейно, Птичево, Бостан, Паничино и Тъпчилещово.

С високопроходима верижна машина се доставят хляб, лекарства и вода за населението. “Няма аварии по електро и водопреносната мрежа, но в много села заради измръзнали тръби от студа няма вода”, допълни Ешрефов. Отворени за движение при тежки зимни условия са пътищата от първи, втори и трети клас, а четвъртокласната пътна мрежа е затворена. "Преспите в някои райони са над 3-4 метра", каза още кметът. В момента отново вали сняг и на места духа и силен вятър.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

10 чувала с тютюн и над 100 л алкохол без бандерол иззеха в Омуртагско

police lampa trgПри извършване на процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, в с. Кьосевци, община Антоново, на паркирани на паркинг пред магазин за хранителни стоки: лек автомобил „Ауди А6“ с търговищка регистрация – собственост на 35-годишния Д.И. от с. Беломорци, община Омуртаг, и  на каравана без регистрационен номер, и двете ППС ползвани от 44-годишния М.М. от гр. Омуртаг, както и на микробус „Фолксваген Транспортер“, ползван от 43-годишния С.М. от гр. Омуртаг, са намерени 10 чувала с размери 60/60 см със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол  и 20 кутии цигари от една марка, също необлепени с акцизен бандерол.

При извършени процесуално-следствени действия в складово помещение в същото село, ползвано от М.М., са намерени около 105 л високоградусен наливен алкохол, необлепен с акцизен бандерол. По случаите е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. М.М. и С. М. са задържани за срок до 24 ч. на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР в РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Няма достъп до 10 населени места в община Омуртаг

z20016Няма достъп до 10 населени места в община Омуртаг, заради големите снегонавявания не може да се пробие четвъртокласната пътна мрежа, съобщи за Радио „Фокус“ Светлин Бонев, областен управител на Търговище.

С верижна техника АТС се правят доставки на хляб и медикаменти за населението от тези села. „В момента АТС-ът е на обиколка, очакват да се върне в града, да го натоварят и да тръгне към други села без достъп. От Змейно има сигнал за липса на вода и хранителни продукти“, каза Светлин Бонев. Той посочи, че засега бедственото положение в община Омуртаг остава. Светлин Бонев изрази надежда, ако няма нов снеговалеж, утре да се направи пробив до откъснатите села. „Положението е тежко, снегът е голям, на места има до 4 метра преспи, но в рамките на деня пътищата първи, втори и трети клас трябва да са отворени, те са пробити, има движение по тях“, каза още Бонев.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

100 дръвчета засадиха ученици от Омуртаг

zd 230317

100 дръвчета засадиха ученици от Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост - Омуртаг в Международния ден на горите.


Може би не бе случайно, че точно на този ден в училището пристигнаха дръвчетата от играта „Хиляди дървета за децата на България”. Десетокласниците, победители в играта, получиха 85 дръвчета черен бор и 15 дръвчета червен дъб, които засадиха в двора на училището .  Горди сме, че възпитаниците на Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост сътвориха нещо красиво и зелено и вложиха мечтите си за бъдещето в засадените дръвчета, споделя Билян Дъбев - класен ръководител на младежите.

Снимка: РУО - Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Ваканцията се удължава и в община Омуртаг

prazni chinoveСъс заповед на кмета на Омуртаг, дните 9, 10 и 11 януари (понеделник, вторник и сряда) са обявени за неучебни за учениците от община Омуртаг.

За това информират от Прогимназия "Акад. Д. Йорданов" в града.

Учебният процес ще започне на 12 януари (четвъртък).

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Дядо от Омуртаг "помогна" на мним полицай с 5 430 лв.

alo izm15На 21.02.2017 г. в РУ Омуртаг се яви 80-годишен мъж от гр. Омуртаг, който заяви, че на 08.02.2017 г. за времето от 07.30 ч. до 09.30 ч. по стационарен телефон е бил въведен в заблуждение, като предоставил на неизвестно лице сумата от 5 430 лв. под предлог, че помага на органите на МВР да заловят измамници.

Образувано е досъдебно производство.

 Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Наградиха началника на полицията в Омуртаг с „Почетен знак на МВР“

mvr 301216

Началникът на РУ-Омуртаг гл. инсп. Тодор Хаджийски е награден с „Почетен знак на МВР“- трета степен, информираха от пресцентъра на ОД на МВР в Търговище.
Той е удостоен с високото отличие за продължителна служба в МВР, безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и във връзка с пенсионирането му

На церемонията по изпращане в пенсия на гл. инсп. T. Хаджийски, която се проведе в РУ-Омуртаг, присъстваха директорът на ОД МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков, цялото ръководство на областната дирекция, началниците на районните управления и служителите на РУ-Омуртаг. Гост на събитието бе и районният прокурор в Омуртаг Мартин Александров.

Тодор Хаджийски има 33-годишен стаж в системата на МВР, от които над 25 – като началник на Районното управление в Омуртаг. “Да работиш с уважаван човек и ръководител като него е истинска чест и голям шанс. Съвместната ни работа за нас е една незабравима професионална и житейска школа, за която ние винаги ще му бъдем благодарни. Професионалната му компетентност и отдаденост на службата, принципността и обективността, които бяха неизменни негови критерии при вземане на управленски решения, се съчетаваха по един неповторим начин с изключителната му човешка отзивчивост към проблемите на всеки колега.“ – заяви пред присъстващите ст. комисар Ненков.

„Искам да му благодаря за ползотворната ни съвместна работа, за всичко, което съм научил от него, и да подчертая, че г-н Хаджийски е един изключително добър човек“ – каза районният прокурор в Омуртаг Мартин Александров.

От името на ръководството на ОД МВР-Търговище на Т. Хаджийски бяха връчени поздравителен адрес и възпоменателен плакет. Той благодари на всички колеги за съвместната работа и постигнатите заедно през годините добри показатели в борбата с престъпността. На церемонията бе огласена заповед на министъра на вътрешните работи от 22.12.2016 г., с която Т. Хаджийски е награден с „Почетен знак на МВР“-трета степен, за продължителна служба в МВР, безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и поради пенсионирането му, както и заповед за прекратяване на служебното му правоотношение по негово желание.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Изсякоха 19 дървета в местността "Кайника" край Омуртаг

otsdurv 17На 16.02.2017 г. в 13.00 часа в РУ Омуртаг е получен сигнал от служител на ТП ДГС Омуртаг, за извършена незаконна сеч на деветнадесет дървета от дървесен вид "Акация" в местността "Кайника", в землището на гр. Омуртаг.

Образувано е досъдебно производство.


Пресцентър на ОДМВР-Търговище

Снимка: Днес+

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Мъж е с опасност за живота след катастрофа в Омуртагско на Бъдни вечер

burza pomosht trg

На 24.12.2016 г. около 22 ч. в с. Звездица, община Омуртаг, неправоспособният водач Е.Д., на 28 год., от с. Малко село, община Сливен, управлявайки лек автомобил „Мерцедес С 220“ със сливенска регистрация – собственост на негов съселянин, с несъобразена с климатичните условия и с релефа на местността скорост, е изгубил контрол над управлението, колата е излязла извън пътното платно и се е блъснала в крайпътно дърво вдясно от пътя, вследствие на което се е преобърнала.

Водачът е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на долен крайник и три ребра, с опасност за живота му.

В лечебното заведение е настанен за лечение без опасност за живота му и пътувал на предна дясна седалка в лекия автомобил 27-годишен мъж от с. Малко село – с фрактура на челюст. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

1 600 лв. даде баба от Омуртаг на телефонни измамници

telizmami blitzНа 15.02.2017 г. около 11.40 часа в РУ Омуртаг се яви 71- годишна жена от гр. Омуртаг, която заяви, че за времето от 09.30 ч..до 11.00 ч. след проведен разговор по стационарния й телефон, неизвестен извършител я въвел в заблуждение под предлог, че оказва съдействие на МВР за "залавяне на опасни престъпници" и е отнел от нея сумата от 1600 лв.

По случая е образувано досъдебно производство.


Пресцентър на ОДМВР-Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Задържан е извършител на крупна джебчийска кражба в Омуртаг

7be834edbea1860d3a3d090d583cdd5dНа 16.12.2016 г. след проведени в РУ-Омуртаг оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен извършителят на джебчийска кражба в гр. Омуртаг на сумата от 2500 лв. от оставена без надзор дамска чанта  - собственост на 51-годишна жена от с. Чернокапци, община Омуртаг.

Деянието е извършено на 16.11.2016 г. за времето от 9 до 11 ч. в района на кооперативния пазар в гр. Омуртаг. Извършител е 44-годишният Г.К. от гр. Игнатиево, община Аксаково, област Варна. Същият е известен на полицията с извършени от него предишни кражби в други области на страната. Задържан е в РУ на територията на друга областна дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Мним криминалист отмъкна 5 700 лв. и 30 гр злато от пенсионерка в Омуртаг

alo izm15На 08.02.2017 г. около 14.05 часа в РУ Омуртаг е получен сигнал от 67-годишна жена от гр. Омуртаг, която заяви, че между 11.30 ч. и 14.00 ч., неизвестен извършител чрез обаждане на стационарния й телефон я е въвел в заблуждение, представяйки се за служител на "Криминален отдел" при МВР-Търговище, и под предлог за "съдействие на полицията по залавяне на телефонни измамници" й отнел сумата от 5700 лв. и около 30 грама златни накити.

По случая е образувано досъдебно производство.

 Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Фирма от Омуртаг с отличие за работодател на годината

fom 161216

Агенцията по заетостта отличи 12 работодатели на форума „Работодател на годината – 2016”. Той се проведе на 15 декември 2016 г. в София за 13-ти пореден път. Сред тях е и фимра от гр. Омуртаг.
На тазгодишното издание награди на 12-те отличени работодатели връчиха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание Хасан Адемов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

Тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта от цялата страна, бяха класирани в 2 категории: „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар и „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“.
Омуртагската фирма е отличена във втората категория. Основната й дейност е свързана с декорация и гравиране на изделия от стъкло. Наела е на работа и е осигурила устойчива заетост на 52 безработни лица, от които 10 младежи до 29 години и 13 продължително безработни лица. Всички новоназначени през 2016 г. са от общините Омуртаг и Антоново, където от много години се отчита високо средно месечно равнище на безработица. Фирмата е осигурила безплатен служебен транспорт на работниците, които живеят в населени места със средна отдалеченост от 52 километра.

Снимка: az.government.bg

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

57 дървета са били изсечени в местността „Кайника“

sidp 0117На 24.01.2017 г. в 9 ч. в РУ-Омуртаг е получен сигнал от служител на Териториалното поделение на Държавно горско стопанство – гр. Омуртаг, за извършена незаконна сеч на 57 броя дървета от различни дървесни видове от два подотдела на държавния горски фонд в местността „Кайника“. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство по чл. 235 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Дядо от Омуртаг даде 5 000 лева на ало измамници

alo izm15На 6.12.2016 г. около 13,15 ч. в РУ-Омуртаг 90-годишен мъж от гр. Омуртаг е подал сигнал за това, че на същия ден за времето между 9 и 10,30 ч. неизвестен извършител го е въвел в заблуждение чрез обаждане на стационарния му телефон, представяйки се за криминалист в МВР, и под предлог за необходимост гражданинът да окаже съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници, му е отнел сумата от около 5 хил. лв. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishtebg.com
 • Категория: Омуртаг

Вандали надраскаха със спрей сградата на Общината в Омуртаг

om 05151За времето от 20 ч. на 20.01.2017 г. до 8,30 ч. на 21.01.2017 г. в гр. Омуртаг неизвестен извършител е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в надписване със спрей на южната и западна стена на сградата на община Омуртаг.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325/за хулиганство/ от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

Гасиха пожар в гаражно помещение в двора на хале в Омуртаг

pojarnikari tg15На 2.12.2016 г.около 18,30 ч. в гр. Омуртаг – в гаражно помещение в двора на хале-фирмена собственост, ползвано за смяна на гуми и като автомивка, е възникнал пожар, вследствие на който са изгорели 10 нови гуми и 30 – употребявани, и са опушени 200 кв. м стени.

Пожарът е възникнал вследствие на неправилно боравене с печка на твърдо гориво. Погасен е от екип служители на РС „ПБЗН“-Омуртаг с два противопожарни автомобила. Спасени от огъня са две сгради и два намиращи се в близост леки автомобила. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishtebg.com
 • Категория: Омуртаг

Борислав Борисов е временно преназначен на длъжността началник на РУ-Омуртаг

police lampa trgСъс заповед на министъра на вътрешните работи от 13.01.2017 г. инсп. Борислав Борисов, разузнавач в група „Криминална полиция“ към РУ-Омуртаг, е временно преназначен за срок от една година на длъжност началник на РУ-Омуртаг при ОД МВР-Търговище.


Днес със заповедта бе запознат състава на управлението. Гл. инсп. Борислав Борисов бе представен на служителите като началник на РУ-Омуртаг от директора на ОД МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков.

Борислав Борисов е 34-годишен, завършил е Академията на МВР. В системата на МВР работи от 1.11.2004 г. Започнал е работа като оперативен работник в група „Криминална полиция“, а от 13.03.2008 г. работи в същата група по направление „Икономическа полиция“.


За постигнати значими професионални резултати Борисов е награждаван 7 пъти от директори на ОД МВР-Търговище. Той е отличаван с „Обявяване на благодарност“ и „Писмена похвала“.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Омуртаг

ПП ГЕРБ-Омуртаг отбеляза 10-годишнината от създаването на партията

gerb 51216Десет години от създаването на ПП ГЕРБ отбеляза общинската  организация на партията в Омуртаг.

Общинският ръководител Митко Стайков поздрави членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ като им благодари за всеотдайната работа през годините. Той изрази задоволство, че в Омуртаг е създадена здрава структура, с качествени и работещи хора „Изказвам своята дълбока признателност към нашите членове и симпатизанти. Вярвам, че заедно ще продължим да правим всичко по силите си за по-доброто бъдеще на България”, каза Митко Стайков и пожела на всички здраве и сили за посрещане на предизвикателствата на времето.

Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище

 • Написана от targovishtebg.com
 • Категория: Омуртаг

4°C

Targovishte

Clear

Humidity: 79%

Wind: 6.44 km/h

 • 25 Apr 2017 21°C 3°C
 • 26 Apr 2017 22°C 5°C