charovna2017

обновена 10:28 AM EEST, Jul 16, 2018

В Омуртаг дискутираха постигнатото през десетте години членство на България в ЕС

  • Публикувано в Омуртаг

ou 1110172

Областният управител Митко Стайков откри в град Омуртаг второто от поредицата комуникационни събития, свързани с десетата годишнина от членството на страната ни в Европейския съюз и обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.


На срещата присъстваха и представители на Областните структури на Министерството на земеделието, храните и горите.
Дискусията се проведе в Народно читалище „Отец Паисий“.


„Целта на днешната среща е да дискутираме постигнатото през десетте години на членство в Европейския съюз, както и да се запознаем с акценти от предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“, каза при откриването на форума Митко Стайков.
Той допълни, че за да бъде ползотворна срещата, в дискусията е предвидена специална част, насочена към бъдещето на селскостопанската политика.


„Търговище ще бъде първият областен град, в който всички служби от сферата на земеделието ще бъдат поместени в една сграда, за да може всеки гражданин да бъде улеснен в достъпа до услугите им“, каза още Стайков. Службите в земеделието ще бъдат на първия етаж в сградата на бившата полиция в Търговище.


Областният управител припомни, че след като консолидацията на ВиК-сектора е вече факт, това е първата крачка за усвояването на евросредства от него. „Трябва да се обединим, за да успеем“, завърши той.


В съпътстващата програма на събитието Митко Стайков награди ученици от Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост-Омуртаг, класирани на призови места в конкурс за есе на тема „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, както и деца, изработили информационно табло на същата тема.


Награди получиха и ученици от ОУ „Христо Ботев“, с. Камбурово с призови места в конкурс за рисунка.


Програмата продължи с изпълнения на местни танцови групи и изпълнители.
Комуникационните събития продължават в град Антоново на 12 октомври, четвъртък от 10 часа. Входът е свободен.

Пресцентър на областна администрация Търговище

17°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 83%

Wind: 6.44 km/h

  • 17 Jul 2018 26°C 17°C
  • 18 Jul 2018 23°C 17°C