charovna2017

обновена 9:44 AM EET, Jan 20, 2019

Ученици от Омуртаг посетиха парламента

  • Публикувано в Омуртаг

0606182

Вчера около 60 ученици от Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост гр. Омуртаг и Основно училище „Христо Ботев” село Камбурово посетиха Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Визитата бе организирана със съдействието на областния управител на Търговище Митко Стайков. По време на посещението си учениците бяха придружени от началника на кабинета на министъра на образованието и науката Николай Стефанов, началника на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева и директорите на двете училища Райна Борисова и Здравка Динчева.


По време на посещението учениците се срещнаха с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. След разговора си с нея децата и младежите имаха възможността да се качат на балкона в пленарната зала, откъдето пряко наблюдаваха работата на народните представители.


Опознавателната разходка продължи в северното фоайе на Народното събрание, където учениците се срещнаха с председателя на групата на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той им пожела приятна ваканция, през която да се заредят с нови сили и положителни емоции за новата учебна година и ги посъветва винаги да слагат образованието си на първо място, за да няма в бъдеще затворени врати за тях.


Учениците имаха и възможността да разгледат снимки на всички председатели на Народното събрание, както и да се запознаят с историята на емблематичната сграда. 

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C