charovna2017

обновена 9:57 AM EET, Mar 26, 2019

60 килограма тютюн без бандерол е иззет от жител на с. Плъстина

  • Публикувано в Омуртаг

polkola 0418

Образувано е бързо полицейско производство по описа на РУ-Омуртаг за държане на близо 60 кг нарязан тютюн без бандерол, когато такъв се изисква по закон, от мъж от омуртагското село Плъстина.

На 9.08.2018 г. в хода на проведена на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг, специализирана полицейска операция за ограничаване и противодействие на държането и търговията с акцизни стоки без бандерол, около 10 ч. е извършена полицейска проверка на кооперативния пазар в с. Обител, община Омуртаг, на лек автомобил „Фолксваген“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 63-годишния О.Ш. от с. Плъстина, община Омуртаг.

Установено е, че водачът превозва в багажника на автомобила си 11 прозрачни найлонови торбички с около 6 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол.

При последваща проверка и извършени процесуално-следствени действия /оглед/ в дома му в с. Плъстина е установено, че в стая на приземен етаж О.Ш. съхранява 25 найлонови торбички и 4 найлонови чувала с около 52,5 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Намерената стока е иззета по надлежния ред – с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.


По време на специализираната акция са проверени 8 търговски обекта, 18 физически лица, 9 автомобила и 1 частен дом.

Пресцентър МВР Търговище