charovna2017

обновена 9:44 AM EET, Jan 20, 2019

Областният управител бе гост на концерта на читалището в Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

3110181

Народно читалище „Отец Паисий – 1870” – гр. Омуртаг отбеляза с тържествен концерт Деня на народните будители – 1 ноември и 40 години от създаването на Народния оркестър към Любителския фолклорен ансамбъл „Лисец”. Празникът се проведе вчера в залата на бившия киносалон, а сред официалните гости беше областният управител на Търговище Митко Стайков.


„Удоволствие е за мен да Ви поздравя по случай 1 ноември – Деня на народните будители! По случай празника пожелавам на всички да продължавате да утвърждавате читалището като културно средище, много здраве, ентусиазъм, нестихващи творчески идеи и успехи”, се казва в поздравителния адрес на областния управител, който той връчи на председателя на читалището Славка Бончева.


Губернаторът не пропусна да поздрави и самодейците от Народния оркестър към ЛФА „Лисец” за юбилея. Стайков връчи поздравителен адрес на ръководителя Душко Ангелов по повод неговата дългогодишна музикално-творческа дейност.


„Това несъмнено е един дълъг период, през който Вие и самодейците от оркестъра с професионализъм и всеотдайност сте представяли и съхранявали музикалното наследство както на региона, така и на страната”, се казва в поздравителния адрес. Стайков пожела много здраве, сили и упоритост и дълги години да радват обществеността в Омуртаг с техните изпълнения.

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C