charovna2017

обновена 4:12 PM EET, Dec 6, 2019

Официалният празник на Омуртаг - 7 юни е обявен за неучебен

  • Публикувано в Омуртаг

kmom 0619

Във връзка с отбелязването на официалния празник на Омуртаг - 7 юни, кметът на града инж. Ешреф Ешрефов обяви деня за неучебен за учениците от училищата на територията на общината.

За това информира Надие Мухаремова - главен експерт  "Връзки с обществеността и човешки ресурси“ в общинската администрация.


Тържествените прояви по повод 31-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров ще започнат в 10.00 часа на площад „Независимост“ с ритуал по издигане на знамена. Той ще бъде последван от празнични концерти на Духовия оркестър към Община Омуртаг с диригент Душко Ангелов и фолклорни музикално-танцови състави при Народно Читалище „Отец Паисий-1870”.


Честванията ще продължат от 19.30 часа с приветствие от кмета на Общината и музикално-танцови изпълнения на млади, местни таланти.


Кулминация на празника ще бъде празничният музикално-танцов спектакъл на Трио „Булгарина“ и Ансамбъл „Чинари“.


През деня жителите и гостите на града ще могат да си направят безплатни моментни снимки за спомен. За целта Общинска администрация е ангажира специална фото будка.
Историческият музей в град Омуртаг също ще бъде отворен за безплатни посещения. Там посетителите ще имат възможност да видят космическия скафандър на Александър Александров, както и да разгледат представените три експозиции - археологическа, етнографска и общо-историческа.