обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

Среща в Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

2108191

Днес заместник областният управител на област Търговище Панайот Димитров участва в среща, инициирана във връзка със създалото се напрежение и протестите, във връзка с пътнотранспортното произшествие на пътя Омуртаг - Котел от 15.08.2019 г.

Срещата се състоя по искане на общински съветници от Омуртаг и кметове на населени места в общината.

Пред събралите се в Заседателната зала на Общинската администрация Димитров заяви, че към момента органите на реда и прокуратурата са свършили работата си.

"Призовавам за спокойствие“ – каза  той и добави, че Областна администрация – Търговище ще направи всичко необходимо, за да се тушира създалото се напрежение и с цел да се даде възможност на правоохранителните органи да довършат разследването адекватно.

В срещата взеха участие още народните представители Имрен Мехмедова и Танер Али, кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, зам.-директорът на ОД МВР – Търговище ком. Мариан Михайлов, началникът на РУ – Омуртаг Борислав Борисов и др.

Протестите, които се състояха в гр. Омуртаг, са създали напрежение в града и по населените места в общината, като местните се чувствали силно обезпокоени и притеснени, обясниха инициаторите на срещата. Те потърсиха мнението на присъстващите представители на държавните власти по отношение справедливото разследване на конкретния инцидент, но и позициите им по теми, свързани със спокойствието и сигурността на хората от общината.

Информацията е на Пресцентъра на Областна администрация - Търговище

Tagged under омуртаг