charovna2017

обновена 10:01 AM EEST, Apr 3, 2020

Ремонтират църквата „Св. Димитър” в Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

0409197

Областният управител на област Търговище Митко Стайков направи оглед на ремонтните дейности на църквата „Св. Димитър” в гр. Омуртаг.

Строително-възстановителните работи са наложителни, а за постъпките по реализирането им областният управител е съдействал няколкократно.

Стайков се срещна с отец Красимир и представители на строителната фирма, ангажирана с реализирането на ремонтните дейности в храма – „Стройкомерс – ТТ” ЕООД – Търговище.

Областният управител ангажира работещите на обекта ремонтът да бъде извършен срочно и с добро качество. Предстои да бъде подменена сегашната дървена дограма с нова от PVC. Ще бъде извършен ремонт на покривната конструкция на храма, като ще бъдат подменени и водосточните тръби. На следващ етап ще бъде извършен ремонт и във вътрешността на храма, това ще се случи в студените месеци.

Храмът „Св. Димитър” в Омуртаг е паметник на културата, една от най-старите църкви в Търговищка духовна околия. В сегашния си вид църквата съществува от годините след Освобождението на България.

Tagged under омуртаг храм