обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

Кметът на Омуртаг с дар за първолаците

  • Публикувано в Омуртаг

0456

С тържествени церемонии днес бе дадено началото на новата учебна година  във всички училища и детски градини на територията на община Омуртаг.

По повод откриването на новата 2019/2020 година, учебните заведения получиха поздравителни адреси от кмета инж. Ешреф Ешрефов, връчени лично от него. В официалното си обръщение той пожелава ползотворна година, изпълнена с удовлетворение и отлични резултати на учителите и учениците и изказва благодарност на училищните ръководства за усилията, които полагат за успешното и хармонично израстване на всеки възпитаник.

Днес, развълнувани и нетърпеливи, прекрачиха училищния праг 145 първокласници в община Омуртаг. Всички те получиха от кмета комплекти с ученически пособия, книжки с послание за успешни училищни начинания, както и специално изработен разделител за книги.

Броят на учениците, които ще посещават общинските училища през тази година е 1422. В задължителната предучилищна подготовка ще бъдат 214 деца.

На територията на общината функционират  десет училища, като едното от тях е държавно. Детските градини в са  две, работи и една детска ясла.