обновена 2:26 PM EEST, Aug 7, 2020

Откриха официално новата сграда на Дирекция "Социално подпомагане" в Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

1712193

Днес изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова и областният управител на област Търговище Митко Стайков присъстваха на тържествена церемония за откриване на новата сграда на Дирекция "Социално подпомагане" - гр. Омуртаг.

Сред официалните гости на събитието бяха още инж. Ешреф Ешрефов - кмет на Община Омуртаг, Гергана Георгиева - директор РДСП -Търговище, Стилияна Кирилова - директор ДСП - Омуртаг, социални работници от структурите в региона и др.

Румяна Петкова изказа своята благодарност към областния управител за упоритостта при осигуряване на средствата, необходими за обновяване сградата на бившата ветеринарна лечебница за нуждите на Дирекция "Социално подпомагане" в гр. Омуртаг. Тя заяви, че в цялостния ремонт на сградата са инвестирани близо 165 000 лв., като имотът е предоставен за безвъзмездно ползване с безсрочен договор. В ДСП – Омуртаг работят 20 души, които обслужват и населението на община Антоново.

От своя страна Стайков честити новата придобивка на социалните работници в Омуртаг.  „Истински щастлив съм, че срещнахме подкрепа на национално равнище и успяхме да осигурим средства, за да могат социалните работници в Търговищка област да се трудят при по-модерни условия” – каза той и подчерта, че през 2019 г. в обновяване условията в дирекциите „Социално подпомагане” на територията на област Търговище са вложени общо 260 000 лв. Освен изграждането на новата сграда в Омуртаг, подобрения са извършени и в службите в Търговище, Попово и Антоново.

„Всички ние работим заедно за гражданите на Община Омуртаг, убеден съм, че и в бъдеще ще продължим добрата комуникация и сътрудничество" - каза пред присъстващите инж. Ешрефов.

По повод откриването на новата сграда бе отслужен тържествен водосвет. А символично лентичката прерязаха Румяна Петкова, Митко Стайков и инж. Ешреф Ешрефов.