обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Образователен медиатор от област Търговище с награда от министър Вълчев

  • Публикувано в Омуртаг

OM2

Началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева връчи награда на Божидар - образователен медиатор в Основно училище „Георги Бенковски“ с. Беломорци.

Наградата – преносим компютър, е от името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Тя бе връчена за цялостен принос за задържането на учениците в училището.

Станчева лично награди Божидар в дома му в село Беломорци и му пожела успешно завършване на учебната година и го амбицира да продължи образованието си в университет. Тя допълни, че наградата е достойно и заслужено признание за неговия принос и добър пример и вдъхновение за децата и техните родители. На неформалната среща присъстваха още директорът на ОУ „Г. Бенковски“ – с. Беломорци Диана Стоянова и директорът на ПГТЛП – Омуртаг Райна Панайотова.

Божидар Михайлов е ученик в XII клас, специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ в Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост – гр. Омуртаг. През тази учебна година той е образователен медиатор към училището в село Беломорци, където е завършил основното си образование.

Още в VII клас той започва да провежда дискусии с учениците за това колко е важно продължаването на образованието. В училището, в което сега учи, също е провеждал дискусии по различни теми – отсъствия от училище по неуважителни причини, защо е важно учениците да продължат образованието си и др.

Преди да настъпи извънредното положение в страната, Божидар е обикалял домовете на отсъстващите деца, за да ги върне обратно в клас. Като един от образователните медиатори в района ученикът е имал грижата да ги посети и да разбере защо не са били в клас. Към настоящия момент той е уверен, че ще продължи образованието си в университет.

Божидар е един от общо 26-те образователни медиатори в област Търговище, които подпомагат работата на учителите в дейностите по обхват и задържане на децата и учениците от уязвими групи.