обновена 3:05 PM EET, Jan 22, 2021

Младежи от Омуртаг спечелиха призови места в национален конкурс

  • Публикувано в Омуртаг

pgtlp om0620

Двама ученици – Ферхат и Божидар, от Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост - Омуртаг спечелиха призови места в национален ученически конкурс.

Обявеният конкурс на тема „Момичета с мечти - да обърнем страницата“  от Център Амалипе, Велико Търново търсеше идеи за превенция на ранни бракове. В него можеха да участват ученици от 1 до 12 клас, в 3 раздела – есе, изображение и видеоклип. Изпратени бяха повече от 40 творби от цялата страна.

Творбата на 19-годишния Ферхат Мустафа от с. Камбурово е със силно послание и журито единодушно я номинира на първото място.

18-годишният Божидар Славчев от с. Беломорци участва с есе. В него се разказва за живота на момиче, което е било омъжено, но после прекъсва ранния брак и се връща в училище. С този добър пример, той печели трето място в раздела за есе.

Тяхната основна награда ще бъде възможността да влязат в ролята на посланик или министър и да разберат как работят основните институции в страната. Те ще се докоснат до ежедневието в съответното Министерство или Посолство през есента.