обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Съдът задържа под стража обвиняем за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив

  • Публикувано в Омуртаг

reshetki zatvor

По искане на Окръжна прокуратура – Разград съдът наложи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 43-годишен мъж от Омуртаг.

Той е привлечен като обвиняем за грабеж на мобилен телефон, извършен след употреба на сила и в условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1, пр. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

На 13 март 2021 година, на велосипедна алея в местност „Пчелина“ в Разград, М.И. извършил грабеж на мобилен телефон. За да реализира своето намерение да отнеме чуждата вещ, обвиняемият употребил сила спрямо 25-годишната жена – собственичка на устройството.

Мъжът бил многократно осъждан за различни престъпления, като през октомври 2020 година е излязъл от затвора, където търпял наказание от общо 4 години и 8 месеца лишаване от свобода за предходни деяния.

Определението на Разградския окръжен съд, с което днес спрямо 43-годишния мъж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.