обновена 6:03 AM EET, Nov 29, 2023

В Омуртаг: Изловиха пиян да превозва незаконни дърва

  • Публикувано в Омуртаг

kamd 0217

Образувано е досъдебно производство за превоз на дърва без превозен билет, като водачът е управлявал нерегистриран по надлежния ред товарен автомобил след употреба на алкохол.

На 22.11.2022 г. около 14 ч. на ул. „Рила“ в с. Кестеново, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Форд Транзит“ с търговищка регистрация, управляван от 54-годишен правоспособен водач от същото село и собственост на друг мъж от Кестеново.

Автомобилът е превозвал около 5,41 пространствени кубически метра дърва от вида топола без превозен билет. При извършената по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ проверка е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,22 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Същият е задържан за срок до 24 ч. в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

В хода на извършената проверка е установено още, че товарният автомобил е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1; чл. 343б, ал. 1 и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Новината е тагната с: алкохол дърва ру-омуртаг