обновена 6:57 AM EEST, Jul 19, 2024

Двама пияни зад волана в Омуртагско

  • Публикувано в Омуртаг

dregr14uli

През вчерашния ден контролните органи са установили в община Омуртаг двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол.

На 8.06.2023 г. около 11,20 ч. на път II-48(Котел-Омуртаг), в близост до разклона за с. Веренци, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“  с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 22-годишен водач от с. Зелена Морава в същата община. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,63 промила.

    

На същия ден около 13,10 ч. на път I-4(София-Варна), до разклона за с. Камбурово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Клио“, собственост и управляван от 56-годишен правоспособен водач от гр. Омуртаг. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,39 промила.

    

И двамата водачи са отказали кръвна проба за химическо изследване. Задържани са в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Новината е тагната с: омуртаг промила алкохол ру-омуртаг