обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

Водата стигна до Омуртаг!

  • Публикувано в Омуртаг

 viber image 2023 06 12 15 57 51 700 1

Водата стигна до Омуртаг, с помощта на иновативни технологии на "В и К" Търговище.


На 29 юни 2023 г., към 17:00 ч. на Първи подем в Омуртаг пристигна вода от ПСПВ "Ястребино" по водопровода Ястребино - Омуртаг, съобщиха от "Вода за Омуртаг" и допълниха, че т
ова е резултат от 33 дни интензивна екипна работа на всички райони на "В и К" Търговище и гражданското обединение.


Доставихме от ПСПВ "Ястребино" до Първи подем в града водни количества от 1200 куб./на денонощие, което е повече от необходимия обем вода за града към сегашното състояние на вътрешна водопроводна мрежа (ВВМ). Ако тя се оправи, тази вода ще е в излишък, при условие, че кипиловската система работи, коментира гл. инженер на "В и К" Търговище, Красимир Неделчев, ръководител на водните проби по трасето Ястребино - Омуртаг.

Внедредната преди 4 години във "В и К" Търговище най-съвременна технология IoT (Internet of Things) позволи за кратко време и с малко разходи на инженерния и работния състав да постигнат тези впечатляващи за град Омуртаг резултати. Оттук нататък нещата са в ръцета на кмета Ешреф Ешрефов, казват от "Вода за Омуртаг" и допълват, че новият министър на МРРБ Андрей Цеков трябва да посочи юридическия път за уреждане на документалната част на проекта.