обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Нов съдия в Районен съд - Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

oms 0723

На кратка тържествена церемония съдия Тоня Георгиева положи клетва и встъпи в длъжност в Районен съд – Омуртаг.


Тя е родом от гр. Нова Загора. Завършила висше образование със степен магистър по право през 2017 г. в СУ "Климент Охридски" с отличен успех. По време на следването си е работила като адвокатски сътрудник, а след дипломирането си до днес - като юрисконсулт в адвокатско дружество. Печели конкурса за първоначално назначаване в районните съдилища, обявен в началото на годината от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.


Председателят на РС – Омуртаг съдия Невяна Захариева приветства с добре дошла младия магистрат, а Мариана Иванова – зам.- председател на Окръжен съд – Търговище, й пожела здраве, удовлетворение от работата, разум и сърце при решаване на делата.

С назначаването на съдия Тоня Георгиева кадровата обезпеченост, която до момента се осъществяваше с командироване на магистрати от други съдилища в съдебния район на Окръжен съд - Търговище, се оптимизира. 
Също от днес, поради назначаването на съдия Тоня Георгиева, младши съдия Борис Царчински се завръща в екипа на ОС – Търговище, където встъпи в длъжност на 30 август 2021 г. Година по-късно беше командирован в РС – Омуртаг.


Източник:Окръжен съд – Търговище

Новината е тагната с: омуртаг районен съд съдия