обновена 6:41 AM EEST, Oct 4, 2023

Пребиха 13-годишно момче в Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

police ns22

В РУ-Омуртаг е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс – за причиняване на лека телесна повреда на малолетно лице.

На 30.07.2023 г. около 22,40 ч в управлението е получен сигнал, че около 22,30 ч на същата дата на улица в гр. Омуртаг е бил нанесен побой над 13-годишно малолетно момче от града.

Потърпевшият е бил прегледан в МБАЛ-Търговище и освободен, тъй като близките му са отказали лечение, без опасност за живота му. Впоследствие е настанен за наблюдение в МБАЛ-Омуртаг. Освидетелстван е от съдебен лекар с охлузвания.

Веднага след получаване на сигнала служители на управлението са предприели издирвателни действия за установяване на извършителите на деянието. В хода им е установено, че между потърпевшия и непълнолетно 15-годишно момче от същия град е възникнало спречкване, а впоследствие малолетния е бил ударен. Децата са разпитани от инспектор в Детска педагогическа стая в присъствието на техни настойници и на педагог. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Териториално отделение Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.