обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Пиян шофьор на влекач спипаха край Омуртаг

  • Публикувано в Омуртаг

dregr14uli

Водач с влязла в сила присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила, отново е установен да шофира след употреба на алкохол.

На 6.06.2024 г. около 14 ч. в община Омуртаг – на общински път в близост до кръстовището за с. Веренци, е извършена полицейска проверка на влекач „Рено Т“ със софийска регистрация-фирмена собственост, с прикачено ремарке за товарен автомобил „Шмитц“ с шуменска регистрация – също фирмена собственост,  управляван от 53-годишен правоспособен водач от с. Веренци.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 0,80 промила. Същият е осъждан с влязла в сила присъда на Районен съд-Омуртаг, за управление на ППС след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол над 1,2 промила.

На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.