обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Баща и син в ареста

  • Публикувано в Омуртаг

mvr0524

Млад мъж е задържан в РУ-Омуртаг за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от него

въздух над 1,2 промила.  На 8.06.2024 г. около 23,20 ч.  на ул. „Г. Димитров“ в с. Станец, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Фолксваген Голф“, собственост и управляван от 28-годишен правоспособен водач от същото село. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,75 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Тъй като проверката е извършена в близост до дома му, впоследствие се е намесил и 51-годишен мъж от селото – баща на водача, който  след надлежно предупреждение противозаконно се е опитал да попречи на полицейския екип да изпълни задълженията си по служба.

Водачът и баща му са задържани за срок до 24 часа в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая са започнати две бързи полицейски производства  - по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 270, ал. 1, по описа на РУ-Омуртаг.

Новината е тагната с: промила алкохол ру-омуртаг