charovna2017

обновена 8:34 AM EEST, May 30, 2020

Продължават комуникационните събития „10 години ЕС и нашите бъдещи приоритети“

  • Публикувано в Опака

ou 1810171

Комуникационните инициативи „10 години ЕС и нашите бъдещи приоритети “ продължават.


На 17.10.2017 г., вторник областният управител Митко Стайков заедно с екип от администрацията бяха първо в читалището на гр.Опака.
Присъстващите в залата се запознаха с резултатите от членството на страната ни в ЕС за 10-те години, както и с приоритетите на председателството ни от 1 януари 2018 година.


След това хората имаха възможност да задават въпроси, свързани със земеделието и животновъдството, и да участват в дискусия заедно с експерти от Областните служби по земеделие.


Областният управител Митко Стайков награди ученици от СУ „Васил Левски“ в Опака, рисували на тема „10 години от членството на България в ЕС“.
Последва музикален поздрав от малки и големи деца участващи в групи за народни танци.


В 12 час екипът на областна администрация се срещна с жителите на село Горско Абланово в местното читалище.
С презентация на земеделска техника, закупена със средства по европейски програми, започна срещата в поповското село Светлен. Стайков бе впечатлен от показаното и посочи че „това е начинът да се успява".
Областният управител награди с грамоти и предметни награди ученици от Основно училище „Антон Страшимиров“, изготвили презентация за членството ни в ЕС, както и такива, рисували на същата тема.

ou 1810172

Последната за деня среща бе в Читалище „Съединение“, село Садина, където също присъстваха експерти от Областна дирекция „Земеделие“. Те отговаряха на въпросите на присъстващите, свързани с проблемите в сектора.
Целта на Комуникационната инициатива е широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към представените теми, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и възможните механизми за ефективно партньорство и постигане на общи цели на институции и организации.
С цел по-широко регионално покритие комуникационните инициативи е определено да се провеждат извън областния град.

Пресцентър на областна администрация Търговище