обновена 11:11 AM EEST, Aug 11, 2020

ГЕРБ Опака: Злоупотребите със служебно положение в общината продължават

  • Публикувано в Опака

opaka_gerb_avg

Общинскотот ръководство на ГЕРБ - Опака сигнализира днес за продължаващи злоупотреби с работници, наети по програми за временна заетост в общината.

Четири жени от с. Крепча били заварени да работят на нивата на кандидата за кмет от ДПС в селото Ниязи Ахмедов. Той отклонил ранотничките, назначени по оперативна програма, и вместо те да се грижат и поддържат хигиената на населеното място, не за първи път се трудели на мястото на активиста на Движението, засято със зеле.

Общо 50 души са наетити по програмите за заетост в Крепча, обясни Борислав Борисов - ръководител на структурата на ГЕРБ в Опака. От тях при направената проверка на работните им места са заварени да се трудят само 11. Останалите изпълнявали частни нареждания, според Борисов. Припомняме, че това е вторият подобен случай, при което нарушението е констатирано на място. Преди малко повече от месец други двама работници бяха засечени да работят в частния имот на заместник-кмета на Опака - Бахар Юсменов. Борисов изчислил, че за всичките 200 работници в населени места в района, държавата годишно губи над 500 хил. лв., за да могат от тях да се възползват местните управници. Председателят на СДС в Опака Феим Апти потвърди днес пред журналисти, че също е получавал сигнали за подобни злоупотреби. Едни от последните оплаквания на месните хора са, че лидери на ДПС масово записват за получаване на дърва свои хора срещу обещание за подкрепа на изборите.

Заради тези злоупотреби от ГЕРБ очакват прокурорска проверка.