обновена 9:38 AM EEST, Jul 2, 2020

Спецоперация на полицията в с. Голямо Градище

  • Публикувано в Опака

police 0220

Специализирана полицейска операция за противодействие и ограничаване на битовата престъпност бе проведена днес на територията на с. Голямо Градище, община Опака, под ръководството на Окръжна прокуратура-Търговище.

В нея участваха служители на РУ-Попово, Участък Опака и на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция.

На изходите на селото бяха изградени 3 контролно-пропускателни пункта, където се извършваха масирани проверки.

Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, по време на операцията е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 87 моторни превозни средства и 138 лица, установени са 6 лица с криминалистически регистрации, които са доведени в Участък Опака.

За констатирани нарушения на водачи са съставени 9 акта и са наложени 29 глоби по фиш. На 33-годишен правоспособен шофьор, жител на селото, е съставен акт по Закона за МВР - при спиране на управлявания от него автомобил, той опитал да осуети проверката. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Попово.

В хода на акцията е установен 43-годишен извършител на  увреждане на лек автомобил “Опел Астра“ с великотърновска регистрация, паркиран на улица в съседното село Гърчиново – срязани са били четирите му гуми. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК по описа на РУ-Попово.

Установен е и 70-годишен правоспособен водач от с. Цар Асен, управлявал лек автомобил „Волга“, чиято регистрация е била служебно прекратена, поради непрехвърляне на собствеността на автомобила в законноустановения срок след продажбата му. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от НК - за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред.

Проверени са и 7 търговски обекта в с. Голямо Градище, като не са констатирани нарушения на нормативните изисквания.