обновена 11:11 AM EEST, Aug 11, 2020

Общинската структура на ПП ГЕРБ – Опака с инициатива за Деня на будителите

  • Публикувано в Опака

opaka_1nПП ГЕРБ - Опака реши отново да изненада учениците от по-малките класове на СОУ „Васил Левски" по случай 1 ноември - Ден на народните будители, един общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители.

Ден преди празника представители от ГЕРБ - Опака организираха инициатива в междучасията на втори, трети и четвърти клас под формата на игра, на която учениците трябваше да изброяват възрожденци, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух.

Децата въодушевени разказаха какво знаят за делата на големите български имена Паисий Хилендарски, Неофит Рилски, братя Миладинови, Георги Раковски, Васил Априлов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Иван Вазов и Васил Левски - патронът на тяхното училище и се зарадваха, че любознателността им беше оценена.

От общинската структура на ГЕРБ - Опака поздравиха малките ученици за успешното представяне и ги насърчиха да учат много и да обичат своята история, като обещаха на малчуганите, че ще продължават своите традиционни инициативи в училището.