обновена 11:11 AM EEST, Aug 11, 2020

Ученици от Опака с награда в конкурса „Младите хора – активни европейски граждани”

  • Публикувано в Опака

thumb2 1380095101

За втора поредна година учениците от СОУ „Васил Левски” - Опака взеха участие в обявения от Център за развитие на човешките ресурси и Информационен център „Европа Директно” конкурс на тема „Младите хора – активни европейски граждани”.

В европейската година на гражданите, когато акцент се поставя върху правата на гражданите, конкурсът даде възможност учениците да покажат своята гражданска позиция и европейско мислене. Единадесетокласниците от Опака, заедно със своя преподавател Румяна Неделчева, спечелиха голямата награда – участие в четиридневен ученически лагер в град Копривщица, наред с още седем училища от страната. 

Проектът, с който екипът от Опака спечели голямата награда, бе на тема „Да бъдеш добър човек и да бъдеш добър гражданин не винаги е едно и също нещо”. В продължение на една година учениците от ХІ клас помагаха на дванадесет семейства в затруднено положение от родния си град, организирайки акция за набиране на средства и помощи за всяко едно от домакинствата. 

"Лагерът в Копривщица беше удовлетворението, което нашите възпитаници получиха за своя труд. В атмосферата на старото класно училище в Копривщица нашият екип представи проекта по най-атрактивен начин и спечели овациите на останалите отбори", споделиха от ръководството на гимназията в Опака.

Снимка: РИО - Търговище