обновена 11:11 AM EEST, Aug 11, 2020

Стартира рехабилитацията на участък от пътя Опака - Русе

  • Публикувано в Опака

put rehabilitaciqСъс средства от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. започна рехабилитацията и реконструкцията на 14,188 км от път III-202 Граница Русе - Опака от км 38+365 до км 52+553. Участъкът е на територията на община Опака, област Търговище.
Обектът бе представен на пресконференция в Търговище от инж. Бисер Йорданов - ръководител на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Радомир Хаджитанев - изпълнителен директор на фирмата-изпълнител, и инж. Петко Борисов от ОПУ-Търговище.


С рехабилитацията на отсечката ще се повиши безопасността на движение между областния център Търговище, гр. Опака и гр. Две могили, както и на пътуващите от Попово към Русе. Ще се подобри връзката със селата Горско Абланово и Крепча и населените места в региона в границите на Североизточния район за планиране. Ще се подпомогне развитието на туризма и достъпът до административни, здравни и образователни услуги, както и до културно-историческите обекти в област Търговище.
Стойността на договора е 6 778 016,67 лв. без ДДС. 


На обекта ще бъде извършен локален ремонт и възстановяване на пътната конструкция, полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове; изпълнение на нови облицовани окопи, банкети, полагане на нови бетонови бордюри, тротоари и малки съоръжения; възстановяване на съществуващото и изпълнение на ново отводняване на пътното платно и др.

Ще бъдат ремонтирани и две големи съоръжения при при с. Горско Абланово и при при с. Крепча. Ще бъде подменена съществуващата стоманена предпазна ограда, полагане на нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, за да се повиши безопасността на движението.
Рехабилитацията и реконструкцията на пътния участък е част от петия етап на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Тя се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.