charovna2017

обновена 10:58 AM EET, Mar 16, 2018

Готови са първите блокове в Попово, обновени по програмата за енергийна ефективност

  • Публикувано в Попово

blp 180517

Вече са готови първите два блока, които се обновяваха по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, информираха от пресцентъра на Община Попово.

В началото на месец май приключиха строително-монтажните работи на двата обекта. Това са жилищният блок на ул. „Панайот Хитов” 35, 37 и 39, и този на ул. „Гагарин” бл.13, вх. А-Г. Двете сгради са напълно завършени и имат подписан констативен акт 15. Строителните фирми изпълниха договорените си задължения в срок и извършиха всички предвидени мерки по енергийна ефективност. На жилищните блокове са извършени подмяна на дограми, топлоизолация на външни стени, топлоизолация на сутерен и таван на мазетата, хидроизолация и топлоизолация на покрив, боядисване и освежаване на стълбищни клетки, въвеждане на енергоефективно осветление в общите части. Очакваният резултат е още през следващия отоплителен сезон да бъдат понижени сметките за отопление с 50%.
Предстои въвеждането на блоковете в експлоатация с Държавна приемателна комисия. Тъй като категорията на обектите е трета, Дирекцията за национален строителен контрол ще назначи такава комисия, с която ще бъдат въведени в експлоатация и ще бъдат издадени удостоверения за ползване на обектите (акт 16). След въвеждането им в експлоатация започва да тече гаранционният срок , който по договор е 5 години. Това е минималният срок, с който фирмата - строител се задължава да отстрани дефектите, появили се през този период.

14°C

Targovishte

Rain

Humidity: 89%

Wind: 11.27 km/h

  • 18 Mar 2018 21°C 7°C
  • 19 Mar 2018 11°C 6°C