charovna2017

обновена 1:20 PM EEST, Oct 16, 2018

В РУ-Попово са задържани извършители на кражби от два кафе-автомата

  • Публикувано в Попово

police nomerВ хода на разследването е установено, че двамата непълнолетни са извършили и кражби на компютърни конфигурации от две училища в града


Своевременно след получаване в ранните часове на 30.11.2017 г.в РУ-Попово на сигнали за два разбити кафе-автомата в гр. Попово са предприети действия по разследването – на място са извършени огледи и са образувани две досъдебни производства по чл. 195, ал. 4 от Наказателния кодекс.

В резултат на професионално осъществените бързи оперативни действия от страна на служители на управлението за броени часове са установени извършителите на деянието - две непълнолетни момчета на 15 и 16 години, ученици в две поповски училища.

В нощта на 29 срещу 30.11.2017 г. те по идентичен начин чрез използване на техническо средство са повредили заключващите механизми на вратите на двете кафе машини, и са извършили кражби на монетните механизми с намираща се в тях сума от общо 87 лв. на монети.


По време на разследването в рамките на образуваните под ръководството на Районна прокуратура-Попово досъдебни производства криминалистите на РУ-Попово са установили съпричастността на двамата непълнолетни към още две кражби, извършени през м. ноември в гр. Попово.

Двамата младежи са проникнали през един от уикендите чрез счупване на прозорец в сградите на основно училище и на професионална гимназия в гр. Попово, и са извършили кражби на три лаптопа, четири компютъра и три монитора за компютри.

По време на проведените процесуално-следствени действия компютърните конфигурации са намерени в домовете на извършителите. Двамата са направили пълни самопризнания за извършените от тях деяния. По тези два случая са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.


Извършителите са задържани са за срок до 24 ч. в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.


ПРЕСЦЕНТЪР НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ

14°C

Targovishte

Clear

Humidity: 49%

Wind: 11.27 km/h

  • 16 Oct 2018 22°C 6°C
  • 17 Oct 2018 22°C 6°C