charovna2017

обновена 9:57 AM EET, Jan 16, 2019

Откриха във Варна открадната кола от поповско село

  • Публикувано в Попово

police lampa trgВ резултат на предприети бързи съвместни действия със служители на ОД МВР-Варна служители на РУ-Попово установиха и задържаха извършител на противозаконно отнемане на МПС. Лек автомобил „Ауди 80“ с търговищка регистрация, ползван от 58-годишен мъж от с. Ломци, е бил противозаконно отнет вчера в същото село за времето от 13,40 ч до 13,45 ч. Колата е била паркирана пред дома на ползвателя й, като е била оставена отключена, с ключ на контакта. Незабавно след получаване на сигнала автомобилът е обявен на общодържавно издирване.


В резултат на бързите професионални действия на полицейските служители е установен извършителят на деянието – 38-годишният А.А. от с. Ломци. Автомобилът е намерен паркиран на улица в гр. Варна, без видими увреждания по него.

А.А. е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията с извършени от него кражби и противозаконно отнемане на МПС, осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 346 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово. Действията по разследването се извършват под ръководството на прокурори от районните прокуратура в Попово и във Варна.

Пресцентър МВР Търговище

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C