charovna2017

обновена 10:10 AM EET, Dec 11, 2018

Осъдителна присъда за поповчанка, откраднала дамска чанта и направила опит да изтегли пари от чужда карта

  • Публикувано в Попово

sud dokladЕдна година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на 46-годишната Еленка Атанасова от Попово, след като подсъдимата се отказа от разглеждане на делото срещу нея по общия ред и пожела да сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище. То било одобрено от състав на Търговищкия окръжен съд. За това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.


Подсъдимата била предадена на съд с две обвинения – кражба на дамска чанта с намерението да я присвои и използване на чужда банкова карта без съгласието на титуляра. За двете деяния Еленка Атанасова е получила различни наказания, като съдът й е наложил по-тежкото, а именно 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване било отложено с 3-годишния изпитателен срок. В тежест на извършителката са и направените по делото разноски.


46-годишната жена откраднала дамската чанта на възрастна жена на детска площадка на 11 януари тази година. В нея намерила дебитна карта със записан ПИН-код. С неустановено по делото лице Еленка се опитала да изтегли пари от чуждата банкова карта. Въпреки че разполагали с кода на картата, те не успели да изтеглят пари и блокирали платежния инструмент.
До приключване на досъдебното производство подсъдимата върнала откраднатите вещи на притежателката им. Те са оценени на 149 лева.


Одобреното от съда споразумение е окончателно и със сила на присъда.

2°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 63%

Wind: 25.75 km/h

  • 11 Dec 2018 3°C -1°C
  • 12 Dec 2018 3°C -4°C