charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

Предстои деветото издание на Фестивала за операторско майсторство „Златното око“

  • Публикувано в Попово

zl okoЗа девети път от 18 до 20 октомври Попово ще бъде домакин на Фестивала за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие в памет на Димо Коларов – Попово'2018.


В конкурсната програма ще участват общо 31 филма, от които 8 чуждестранни и 23 български.

В различните категории ще се състезават 17 игрални, 9 документални и 5 студентски филма, продукции от съвременното национално и международно киноизкуство с публичен показ от последните две години.

Наред с това жители и гости на Попово ще могат да станат съпричастни на редица съпътстващи събития – дискусии, прожекции на филми, откриване на фотоизложба, срещи с актьори.

Може да посетите срещата-разговор с проф. Стефан Данаилов и Георги Тошев – автори на автобиографичната книга „Романът на моя живот“, както и да гледате прожекцията на филма „Монолог“. Ще се върнете години назад в щастливите мигове на лятото на 1994 година с филма за Световното първенство по футбол в САЩ. Не пропускайте и посрещането на гостите на фестивала и тържествения момент по даване на името „Димо Коларов“ на Дом на културата – Попово.


Официалното откриване на фестивала е на 18 октомври (четвъртък) от 18:00 ч. в залата на Дом на културата.

Церемонията по награждаване и закриване на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ е на 20 октомври (събота) от 18:00 ч. Част от нея е концертът на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ с „Филмова музика от световната класика“.


Местен вестник