charovna2017

обновена 3:24 PM EET, Mar 22, 2019

Иззеха над 500 грама канабис при проверка на жилища в поповско село

  • Публикувано в Попово

police lampa trgВ хода на проведена на 1.11.2018 г. специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в жилища на двама мъже в село от община Попово е установено различно количество от наркотичното вещество канабис.

На 1.11.2018 г. при извършени от служители на РУ-Попово и на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД МВР-Търговище оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че 32-годишният Ю.Н. съхранява в дома си в с. Цар Асен, община Попово, 542 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

На същия ден при извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствни действия е установено още, че 35-годишният П.Ц. съхранява в дома си в същото село 1,27 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис.

Ю.Н. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Наркотичното вещество е иззето по надлежния ред.

Предстои назначаване на експертизи за установяване на състава му. По случаите са образувани две досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.
По време на специализираната операция са проверени 15 МПС, 24 лица и 3 питейни заведения на територията, обслужвана от РУ-Попово.

 Пресцентър МВР Търговище